Nevruz Bayramı, Erzurum'a yaradı...

Nevruz Bayramı nedeniyle 15 günlük tatili fırsat bilen İranlı turistler, aileleriyle birlikte Erzurum'a akın etmeye başladı. İranlı turistler yaptıkları alışverişle kent esnafının da yüzünü güldürdü.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Nevruz Bayramı, Erzurum'a yaradı...

İran'daki 15 günlük Nevruz Bayramı tatili Türkiye'ye ve Erzurum'a yaradı. İran'dan yaklaşık 100 bin kişi Nevruz Bayramı tatilini geçirmek üzere 18 Mart'tan itibaren Türkiye'ye giriş yaptı. Karayoluyla Türkiye'ye giriş yapan İranlı turistlerin önemli bir kısmı aileleriyle birlikte Erzurum'a da uğradı. Günü birlik ya da bir kaç günlüğüne Erzurum'da kalan İranlı turistler yaptıkları alışverişle esnafın yüzünü güldürdü.

 

Özellikle Avm'lere akın eden İranlı turistlerin, konfeksiyon ürünlerine büyük ilgi gösterdiği bildirildi. İranlı turistler küçük kafileler halinde Erzurum'dan sonra İzmir, Antalya ve İstanbul'a da gidiyor. Erzurum'da yaşanan ticari canlılıktan dolayı bazı Avm'ler ve mağazaların vitrinlerine Farsça ilanlar ve duyurular asıldı.

 

Erzurum’a Ruslar’dan sonra en çok turist İran’dan...

 

Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Öztürk, Erzurum'a Rusya'dan sonra en fazla turist gönderen ülkenin İran olduğunu söyledi. Öztürk, İranlı turistlerin Nevruz Bayramı tatili döneminde Erzurum'a akın ettiklerini kaydetti. İranlıların ziyaretiyle birlikte şehir ekonomisinde canlılık yaşandığını da belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Öztürk, "Nevruz Bayramı tatilini fırsat bilen on binlerce İranlı ülkemize ziyaret için geliyor.

 
Sınır ülke olmamız, ticaretin canlı olması ve zengin doğal güzellikler nedeniyle İranlılar ülkemizi tercih ediyor. Özellikle geçiş noktasında olmasından dolayı Erzurum İranlılar için büyük bir önem taşıyor." diye konuştu.

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.