Naile Göçen Çukurova: Sektörümüz 2024 için umut vadediyor

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı (TTYD) Naile Göçen Çukurova, “2023’ü olumlu bir yıl olarak değerlendiriyorum. Hem de yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen. 2024'ün başlarında genel bir resme baktığımızda ana pazarlarımızda rezervasyonların iyi bir yükselişte olduğunu görüyoruz" dedi.

07/02/2024 22:18
Naile Göçen Çukurova: Sektörümüz 2024 için umut vadediyor

TTYD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Çukurova, “2023’ü olumlu bir yıl olarak değerlendiriyorum. Hem de yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen. 2024'ün başlarında genel bir resme baktığımızda ana pazarlarımızda rezervasyonların iyi bir yükselişte olduğunu görüyoruz. Son on yıla bakarsak, ciddi bir sıçrama yaptık. Türkiye’nin sahip olduğu coğrafi değerler çok kıymetli. Fiyatlarda standartlarımızı yükseltebiliyoruz. Çünkü marka demek güven demek. Markalaşmaya ihtiyacımız var.

O yeterlilikte tesislerimiz, otel zincirlerimiz var. Bu noktada markalaşma sürecimizin güçlenmesi gerekiyor. Sektörümüz 2024 için umut vadediyor. Geleceğe baktığımızda tüm dünyanın bir dönüşüm içinde olduğunu görüyoruz. İnsana hizmet ediyoruz. Bunun istihdamını yapabiliyor olmamız, 12 aya yayarak 81 ilde faaliyet göstermemiz gerekiyor.

Her destinasyonun cazibesini artırıp 12 aya yaydığımız zaman zaten bambaşka bir Türkiye göreceğiz. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da açıkladığı gibi, hedefimiz 60 milyon ziyaretçi ve 60 Milyar Dolar gelir elde etmek. Bu bir dönüşüm projesi. Âtıl yapılar güçlendirildiğinde müthiş bir kapasite ortaya çıkacak. Ülke sathında yapılan yatırımlarla bu dönüşümün gerçekleşeceğine inanıyorum" diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.