Müzekart yenilendi...

Ekstra ücret ödemeden, bilet gişelerinde beklemeden pek çok tarihi müzeyi gezebilirsiniz! Üstelik pek çok yerde indirim imkânı da sağlıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Müzekart yenilendi...

Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü (DÖSİMM) Müdürü Murat Usta, ''Müzekart '' ve ''Museum Pass İstanbul'' kartlarına ilişkin, ''Bu kartlar, insanımızın müze ve ören yerlerine ilgisini artırmak, gençlerimizin cüzdanlarına kredi kartından önce bu kültür kartını koyabilmek, müze ve ören yerlerimizi yalnızca okul gezilerinden hatırlanılan mekanlar olmaktan çıkarıp birer yaşam alanına dönüştürmek için atılan çok önemli bir adımdır'' dedi.

İstanbul Arkeoloji Müzesi'ndeki törende konuşan Usta, bundan 3 yıl önce 5 aylık bir emeğin sonucu olarak ortaya çıkan Müzekart'ın tanıtımının da aynı binada yapıldığını hatırlatarak, tanıtımı yapılan kartların, müzeleri ziyaret edenlerin profilini ortaya çıkaracağını kaydetti.

Müzekart'ın, yalnızca müzeleri ziyaret eden yerli ziyaretçilerin sayısını artırmakla kalmadığını, aynı zamanda Bakanlık ile müze ziyaretçisi arasında bir iletişim unsuru oluşturduğunu belirten Usta, şöyle devam etti:

''Bu kartlar, insanımızın müze ve ören yerlerine ilgisini artırmak, gençlerimizin cüzdanlarına kredi kartından önce bu kültür kartını koyabilmek, müze ve ören yerlerimizi yalnızca küçük yaşlarda yapılan okul gezilerinden hatırlanılan mekanlar olmaktan çıkarıp birer yaşam alanına dönüştürmek için atılan çok önemli bir adımdır. Esasen başlangıçta Müzekart'a gösterilen ilgi ve 'Türk insanı kültür-sanat için para harcamaz' yargısının tam tersine çok önemli satış rakamlarına ulaşılması, tüm ilgililer için cesaret verici bir unsurdu.

Müzeler için ziyaret kalitesi, sadece kolayca girişi sağlayan bu kartla sınırlı kalmıyor. Müzeye girişin fonksiyonelliği, bilet temini için seçenekler, müze ve eserler için yeterli formasyon, pratik ve anlaşılır müze içi yönlendirmeler, temiz tuvaletler, şık ve hijyenik kafeler, müzeyi yansıtan zengin ve nitelikli ürün seçeneklerine sahip müze mağazaları, doğru konumlandırılmış dinlenme alanları ve daha pek çok etken ziyaret kalitesini en az müzedeki eserler kadar etkiliyor.''

Usta, daha sonra kartlar ve kurum icraatlarıyla ilgili bilgi verdi.

-BAŞARAN ULUSOY-

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy da bir cesaret örneği göstererek bu proje için 1 milyar 573 milyon liralık yükün altına girdiklerini söyledi. TÜRSAB olarak kazandıklarını ülke için harcadıklarını vurgulayan Ulusoy, ''Sayın Bakanımıza şahsım, kurumum, sektörüm ve ülkem adına bu projenin gerçekleştirilmesinde verdiği destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu süreçte bize çok yardımı oldu. Biz mutfağın arka tarafındayız. Zorluk çektiğimiz zamanlarda Bakanlık yetkilileriyle irtibata geçtik. Çok kısa, rekor sayılabilecek bir zamanda tüm müzelerde çalışmalar yaptık ve bu sistemin altyapısını tamamladık. Bu müze işi gerçekten çok güzel bir iş ve ülkemize son derece yararlı'' diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve beraberindekiler, daha sonra sabaha karşı Almanya'dan müzeye getirtilen Boğazköy Sfenksi'nin kopyasını incelediler. Davetlilere Müzekart 'ın ücretsiz olarak dağıtıldığı etkinliğe, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Murat Süslü, İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

-''MÜZEKART ''-

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TÜRSAB-MTM İş Ortaklığı, müzecilik ve kültür sanat alanında Türkiye'de benzeri olmayan bir uygulama başlattı. ''Yaşayan, çağdaş müzecilik'' anlayışına uygun olarak TÜRSAB-MTM İş Ortaklığınca yenilenen ve modernize edilen Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı hizmet veren 48 müzenin 52 gişesi, güler yüzlü ve uzman personeliyle ziyaretçisini ''çağırıyor, karşılıyor ve ağırlıyor''. Müzelere ücretsiz giriş imkanı sağlamakla kalmayan Müzekart , tiyatrodan konserlere, kafelerden hediyelik eşya dükkanlarına kadar pek çok noktada cazip indirimler sağlıyor.

Tıpkı klasik Müzekart gibi sahibine Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı 300'ün üzerinde müzeye sınırsız giriş imkanı tanıyan Müzekart , bununla beraber, Geleneksel El Sanatları Kurumu, İstanbul Modern Müzesi, Pera Müzesi, Rahmi M. Koç Müzesi, Rezan Has Müzesi, Sakıp Sabancı Müzesi, Santralistanbul, TÜRVAK Sinema–Tiyatro Müzesi, İKSV, Balat Kültür Evi, Bilkent Kültür Girişimi, İstanbul Akvaryum gibi kurumların bazılarını kimi zaman ücretsiz, bazılarını ise yüzde 40'a varan indirimlerle ziyaret etme olanağı tanıyor. Üstelik bu indirimleri, kurumların kafelerine ve hediyelik eşya dükkanlarına taşıyor.

Devlet Tiyatrolarındaki temsilleri yüzde 40, Devlet Opera ve Balesindeki sanatsal etkinlikleri yüzde 20 indirimle izlemeye olanak tanıyan kart, her geçen gün yeni kültür sanat ve eğlence alanında hizmet veren kurum ve kuruluşlarla iş birliği yaparak kullanıcısına yeni avantajlar, indirim olanakları sağlayacak. Müzekart , klasik Müzekart gibi, www.muze.gov.tr internet adresinden, gezici kart satış araçları ile müze gişelerinden 40 TL karşılığında temin edilebilecek.

-''MUSEUM PASS İSTANBUL''-

İstanbul'u münferit olarak ziyaret eden yabancı turistleri ilin kültür sanat mirasıyla buluşturan ''Museum Pass İstanbul'', sahibine, Ayasofya Müzesi, Topkapı Sarayı Müzesi (Harem Dairesi hariç), Kariye Müzesi, İstanbul Arkeoloji Müzeleri, Türk ve İslam Eserleri Müzesi, İstanbul Büyük Saray Mozaikleri Müzesi'ni ekstra ücret ödemeden, bilet gişelerinde beklemeden ziyaret edebilme imkanı sağlıyor. 3 gün geçerlilik süresi olan ve 5 ile 4 yıldızlı oteller, gezici kart satış araçları ve Turizm Enformasyon Bürolarından temin edilebilecek kartlara 72 TL karşılığında sahip olunabilecek. (HT)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.