Müzekart kullanımında çok önemli değişiklik

Türkiye genelinde Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı müzelerde kullanılan Müzekart'ın tüm müzelerde geçerli hale getirilmesi amaçlanıyor.

19/09/2018 09:35
Müzekart kullanımında çok önemli değişiklik

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünün çalışmalarını  yürüttüğü "Yaşayan Müze" konsepti çerçevesinde müzeler sadece eserlerin değil  kültürel faaliyetlerin de sergilendiği ortamlar haline getirilecek.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünün bir süredir kütüphanelerde  çocuklar için gerçekleştirdiği atölye çalışmaları müzelerde de  yaygınlaştırılacak. Milliyet'in haberine göre, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Devlet Opera ve Balesi  Genel Müdürlüğünden skeçler ve aktiviteler dönem dönem müzelerde hayat bulacak. 

Müze ziyaretçileri tüm günlerini müze içinde geçirebilecek

Böylelikle müze ziyaretçileri, tüm günlerini müze içerisinde çeşitli sanatsal ve  kültürel etkinliklerle dolu dolu geçirebilme fırsatını yakalayacak. Uygulamayı  belirlenen pilot müzelerde başlatmayı planlayan Bakanlık, ilerleyen dönemde bağlı  tüm müzeleri yaşayan alanlar haline getirecek.

Öte yandan, halihazırda Türkiye genelinde müzelerin yüzde 93'ünde  geçerli olan Müzekartların 2019'un ortalarından itibaren tüm müzelerde  yaygınlaştırılması planlanıyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.