Muzaffer Yıldırım: İstanbul'da 300 Dolarlık odalar 2 Bin Dolar oldu

The Stay Otellerinin Sahibi ve NuLook Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Yıldırım, "Şampiyonlar Ligi Finali'nin İstanbul'da olması aslında güzel bir mesaj. İstanbul'da Avrupa'nın en iyi organizasyonu yapılıyor. Inter-Manchester City finalinin İstanbul'da yapılması zaten çok iyi. Bu hafta İstanbul'da bir tane oda bile bulmak zor. Yurtdışından çok gelen oldu. 300 Dolarlık odalar 2 Bin Dolar oldu" dedi.

08/06/2023 23:50
Muzaffer Yıldırım: İstanbul'da 300 Dolarlık odalar 2 Bin Dolar oldu

The Stay Otellerinin Sahibi ve NuLook Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Yıldırım "Ulaşım turizmde çok büyük bir problem. Turizm Bakanlığı'nın ve Belediye'nin bunu çözmesi lazım. Turizmden 60 Milyar gelir bekliyorsak bunun da devamlılığının getirilmesi lazım" dedi.

Bloomberg HT yayınına katılan NuLook Yönetim Kurulu Başkanı  Yıldırım, turizm sektörüne dair değerlendirmelerde bulundu. Turizmin 2023'e güzel başladığını ifade eden Muzaffer Yıldırım, “Şehir turizmi depremde tabii ki çok etkilendi, şimdi daha yeni yeni Avrupalı gelmeye başladı. Şampiyonlar Ligi Finali'nin İstanbul'da olması aslında güzel bir mesaj.

İstanbul'da Avrupa'nın en iyi organizasyonu yapılıyor. Inter-Manchester City finalinin İstanbul'da yapılması zaten çok iyi. Bu hafta İstanbul'da bir tane oda bile bulmak zor. Yurtdışından çok gelen oldu. 300 dolarlık odalar 2 bin dolar oldu. Böyle bir haftasonu doluluğu var” şeklinde konuştu.

Ulaşım, turizmde büyük problem

Muzaffer Yıldırım, “Bizim muhteşem bir havalimanımız var, taksi orada nispeten buluyor. Öte yandan turist oteline geldikten sonra taksi bulma ihtimali yok. Bu problem Çeşme'de de var Bodrum'da da var. Taksi meselesi küçük gözüken bir konu da olsa turistin keyfine ve ruhuna dokunuyor.

Peki bu adam bir dahaki turunda İstanbul'u mu seçer? Turizm Bakanlığı'nın ve Belediye'nin bunu çözmesi lazım. Turizmden 60 milyar gelir bekliyorsak bunun da devamlılığının getirilmesi lazım. Ulaşım turizmde çok büyük bir problem” diye konuştu.

Diğer taraftan markalaşmanın da çok önemli olduğunun altını çizen Yıldırım, “Amerika'da Art Basel Miami geliyor ve Miami şehrinin kaderi değişiyor. Bu tarz aktivitelerin artması şehir turizmi için çok önemli” dedi.

"Turizm, döviz kuruna bağlı bir sektör" 

Muzaffer Yıldırım, "Turizm kura bağlı bir sektör. “Kurların nerede olduğu bizim için önemli. Tabii ki fiyatlara her zaman yansıtmak mümkün olmuyor” diye ekledi. Yıldırım, otellerindeki vizyonun ne olduğuna dair soruya, “Butik otellerimde benim kalmayacağım bir otel yapmıyorum. Bir projeyi gerçekleştirmem için sevmem lazım.

Projenin insanlara farklı bir şey vermesi lazım. Mesela Nişantaşı otelimizde her hafta yeni bir Art Gallery açılıyor. Önümüzdeki Ekim'de bir komedi Club da açıyoruz, yani oteli hep renklendirip neşelendiriyoruz. Çeşme otelimiz önümüzdeki sene açılıyor, 66 oda ve denize sıfır, şaraphanesinden zeytinliğine kadar değişik bir otel yapıyoruz.

"Bodrum'a önümüzdeki sene yeni bir otel geliyor"

Bodrum'da da önümüzdeki sene yeni bir otel geliyor, o da denize sıfır ve aynı konseptte. Yurtdışında da şu anda gündemde Miami var, Los Angeles var ve Londra var.

2025'te Miami'de otelimizin tamamlanma ihtimali çok yüksek. Yine Stay Hotel zinciri, aynı konseptte. Amacımız konseptimizi Dünya'ya taşımak. Bizim stratejimiz daha pahalı satalım, daha iyi servis verelim ve optimize edelim” şeklinde cevap verdi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.