Mülk sahibinden otel işletmecisine '5 yıldız alamadın' davası

Diyarbakır'ın ilk 5 yıldızlı otelinin bulunduğu kompleksin mülk sahibi şirket, otel binası için yeni kiracı arayışına girdi. Otelin yeni işletmecisi şirket, 10 Ocak 2020'de yapılan 10 yıllık kira sözleşmesine göre Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan 5 yıldız alma taahhüdünü yerine getiremeyip 4 yıldız alınca davalık oldu.

02/07/2023 00:42
Mülk sahibinden otel işletmecisine '5 yıldız alamadın' davası

Diyarbakır'ın ilk 5 yıldızlı otelinin bulunduğu kompleksin mülk sahibi şirket, otel binası için yeni kiracı arayışına girdi. Otelin yeni işletmecisi şirket, 10 Ocak 2020'de yapılan 10 yıllık kira sözleşmesine göre Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan 5 yıldız alma taahhüdünü yerine getiremeyip 4 yıldız alınca davalık oldu. Mülk sahibi, kiracısı hakkında 10 milyonluk kira sözleşmesinin hükümlerine aykırılık suçundan dava açtı.

Diyarbakır'ın ilk 5 yıldızlı oteli olan 'The Green Park Diyarbakır' otelin yeni yapılan tadilat sonrası Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 5 yıldızlı otel olma statüsünü yerine getiremediği için lisans alamaması otel sahibi ve kiracıyı karşı karşıya getirdi.

Sabah'ta yer alan habere göre, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki hendek operasyonlarında teröristler tarafından tahribata uğratılan kentin ilk 5 yıldızlı oteli, huzur ve güven ortamının yeniden inşa edilmesi ile birlikte tadilata alınmıştı. Sur ilçesinde 2015 ile 2016 yılı arasında terörden en büyük zararı gören ve kentin ilk 5 yıldızı oteli olan The Green Park Otel'de tadilat çalışması başlatılmıştı.

OTELİ 5 YILDIZ LİSANSI ALMA ŞARTIYLA KİRAYA VERDİ

2015 yılından beridir 5 yıldızlı otel statüsüne geçemeyen otel için Çizmeciler Otelcilik, 2020 yılında Altınsay Otomotiv İnşaat, Mücevherat Eğitim ve Sağlık Hizmetleri Şirketiyle bir sözleşme imzaladı. Sözleşmeye göre şirket oteli 5 yıldızlı hizmet verecek şekilde tadilata sokacak ve belgesini alacaktı, aksi takdirde cezai işlem uygulanması ve para cezası ödemesi için imza altına alındı.

5 YILDIZLI TURİZM İŞLETME BELGESİNİ ALAMADI

Taraflar arasında 10 yıl süreli olarak 2023 tarihine kadar kira sözleşmesi yapıldı. 400 yıllık tarihi konak olan oteli terör olaylarında gördüğü zarar sonrası taraflar arasında ilk 6 ay tadilat nedeniyle kira alınmayacak ve 2 buçuk milyonluk tutar tadilata harcanmıştı. Ancak yapılan tadilata rağmen işletmeci 5 yıldızlı turizm işletme belgesi alınamadı.

10 MİLYONLUK DAVA

Taraflar arasında yaşanan anlaşmazlıklar sonrası mülk sahibi otelini kiraya verdiği işletmeciyi mahkemeye vererek kira sözleşmesine uymadığını 10 milyonluk cezai alacağının tahsil edilmesini talep etti. Talep sonrası mahkeme taraflar arasındaki uyuşmazlığı inceleme altına aldı.  


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.