Muğla'da yamaç paraşütü kazası... Biri turist 2 yaralı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde popüler yamaç paraşütü merkezi Babadağ'da gerçekleşen bir kazada, tandem (ikili) uçuş yapan pilot Fatih Sarıtarla (38) ve Çinli turist Chen Ruotong (28) kalkıştan kısa bir süre sonra kayalık alana düştü.

04/02/2024 21:50
Muğla'da yamaç paraşütü kazası... Biri turist 2 yaralı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde popüler yamaç paraşütü merkezi Babadağ'da gerçekleşen bir kazada, tandem (ikili) uçuş yapan pilot Fatih Sarıtarla (38) ve Çinli turist Chen Ruotong (28) kalkıştan kısa bir süre sonra kayalık alana düştü. Airporthaber'in aktardığına göre, iki yaralı, olay yerine çağrılan sağlık ekiplerince Fethiye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Olay, Ölüdeniz mahallesindeki Babadağ'ın bin 200 metrelik pistinde meydana geldi. Yamaç paraşütü pilotu Fatih Sarıtarla ile Çinli turist Chen Ruotong, tandem uçuş için pistten havalanırken, kalkıştan kısa bir süre sonra meydana gelen kaza sonucu kayalık alana düştüler. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık, Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ve jandarma ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi gerçekleştirdi.

Fatih Sarıtarla ve Chen Ruotong'un Fethiye Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı ve hayati tehlikelerinin olmadığı belirtildi. Olayla ilgili jandarma ekipleri tarafından başlatılan soruşturma devam ediyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.