Müberra Eresin: Turizmde hedefler tutacak ama kârlılık artmayacak

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, Türkiye'nin turizmde koyulan hedeflere ulaşacağını, ancak turizm işletmelerinin karlılıkları yüksek enflasyonla artan maliyetler nedeni ile istenilen seviyeye ulaşamayabileceğini söyledi.

21/05/2024 12:56
Müberra Eresin: Turizmde hedefler tutacak ama kârlılık artmayacak

DW Türkçe'ye konuşan Eresin, Türkiye'nin son dönemde yabancı turistler için "pahalı ülke" haline geldiğine dair eleştirileri "haksız" olarak değerlendirdi. Başkan Eresin, "Konaklama fiyatları konusunda dışarıdan bakıldığında yanlış bir imaj var. Biz son iki yıldır döviz bazındaki kontratlarımızı değiştirmedik. Döviz kurları da yatay seyrettiği için Türkiye'de konaklama fiyatlarının çok pahalı olduğunu söylemenin haksızlık olduğunu düşünüyorum" dedi.

Öte yandan turistik işletmelerdeki yiyecek-içecek fiyatları konusunda durumun farklı olduğuna işaret eden Müberra Eresin, "Hem genel enflasyon, hem de özelde gıda enflasyonu çok yüksek olduğu için işletmeler günlük olarak fiyatları değiştirmek zorunda kalıyor ve fiyatlar giderek yükseliyor. Bu enflasyonist ortamda, 60 Milyar Dolarlık turizm geliri hedefi tutsa da, işletmelerin karlılığı geçen yıla göre artmayacak" diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.