Moskova'da otel fiyatları ucuzladı...

Rusya'nın önde gelen ekonomi gazetelerinden Vedomosti, Moskova'da dört ve beş yıldızlı otellerde kriz sürecinde yüzde 30'lara varan düşüş yaşandığını, yeni rakamlarla en pahalı otellerin bulunduğu başkentler arasında Moskova'nın dördüncü sıradan sekizinci sıraya gerilediğini yazdı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Moskova'da otel fiyatları ucuzladı...

Kriz nedeniyle otel fiyatları ucuzlarken, İstanbul bu alanda en pahalı şehirler arasında yer alıyor. HVS'nin araştırmasına göre Moskova halen dünyanın en pahalı şehirleri arasında yer almaya devam ediyor. Ekonomik kriz nedeni ile Avrupa'da otel fiyatlarında ortalama yüzde 14 düşüş yaşandı. Moskova'da Euro bazında otel fiyatlarında yüzde 30 düşüş yaşanırken, St. Petersburg'da yüzde 43 azalma görüldü. Ruble bazında düşüş ise yüzde 15 ve yüzde 31 olarak gerçekleşti.

 

Genel ortalamada ise Moskova, Zürih, Roma, İstanbul ve Milan'ın gerisinde kalarak 8. sıraya yerleşti. 2009'dan bu yana en pahalı otellerin bulunduğu şehirler ise değişmedi. Birinci sırada Paris, ikinci sırada Londra ve üçüncü sırada da Cenevre yer alıyor.

Moskova'da dört ve beş yıldızlı otellerin ortalama bir gecelik fiyatı 420 dolara geriledi. 2008'de bu rakam 600 doları geçiyordu. CB Richard Ellis'dan Stanislav İvaşkeviç'e göre ise durum bundan farklı: "2008'de Moskova'da dört ve beş yıldızlı otellerin ortalama fiyatı 10 bin-11 bin ruble arasında idi. 2009'da bu rakam 7 bin rubleye kadar düştü. Ancak bu rakam bile Avrupa fiyatlarından yüzde 20 daha fazla."

HVS dünya çapında 2 binden fazla otel, restoran ve diğer tatil beldelerinin üye olduğu kalite denetim kuruluşu olarak görev yapıyor. İngiltere merkezli kuruluşun dünya genelinde 30'dan fazla ofisi bulunuyor. (HT)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.