Moskova'da boş kalan otellerden yeni proje

Koronavirüs salgınının derinden etkilediği sektörlerden biri de otelcilik oldu. RBC gazetesinin haberine göre, işletmeler zararı azaltmak adına, müşterilere uzun süreli "karantina odaları" hizmeti sunuyor.

29/03/2020 19:22
Moskova'da boş kalan otellerden yeni proje

Koronavirüs salgınının derinden etkilediği sektörlerden biri de otelcilik oldu. Moskova'da salgın nedeniyle Mart ayında otellerde doluluk oranının yüzde 30'u geçmeyeceği, Nisan'da ise yüzde 10'un dahi altında kalacağı öngörülüyor.

RBC gazetesinin haberine göre, işletmeler zararı azaltmak adına, müşterilere uzun süreli "karantina odaları" hizmeti sunuyor.

Buna göre, yurt dışından dönen ve 14 günü karantinada geçirmesi gereken kimseler bu amaçla düzenlenmiş odalarda ikamet edebiliyor. Bazı otellerde bu başvurulara yüzde 50'lere varan indirimler söz konusu.

Şehirde en çok müşteri kaybeden oteller 2-3 yıldızlı tesisler oldu

Şehirde en çok müşteri kaybeden oteller, genellikle Çinliler başta olmak üzere çeşitli ülkelerden gelen yabancı turistlere hizmet veren 2-3 yıldızlı tesisler oldu. Bu otellerde Mart ayı doluluk oranı yüzde 10-15 aralığında. 4-5 yıldızlı otellerde ise yüzde 20-30.

Gazeteye konuşan sektörel uzmanlar, şu anda otellerin hava yolu ekipleri ve proje bazlı Moskova'da bulunan ve otelde ikamet etmeyi tercih eden şirket çalışanları dışında müşterisi olmadığını belirtiyor.

Otel ve Restorasyon İşletmecileri Federasyonu geçtiğimiz hafta hükümete başvuruda buunarak kira ödemeleri için 120 günlük moratoryum ilan edilmesini istemişti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.