Misafirlerin istediği oteli yaptık

Sultanahmet Bölgesi’nin en çok tercih edilen otellerinden Orka Royal, geçirdiği geniş kapsamlı yenileme çalışmasının ardından, kapılarını misafirlerine yeniden açtı. Orka Royal Hotel’in yenileme çalışmaları, misafirlerin istekleri dikkate alınarak gerçekleştirildi. Bir anlamda konuklar oteli, kendi istedikleri gibi değiştirip dekore etti.

31/12/2019 23:40
Misafirlerin istediği oteli yaptık

Hasan Arslan - Turizm Aktüel

Yenilenen, daha konforlu hale gelen ve enerji tazeleyen Orka Royal Hotel, şimdi eskisinden çok daha farklı, çok daha güzel ve vazgeçilmez. Artık yalnızca bir konaklama mekanı olmayan, aynı zamanda İstanbul’un vazgeçilmez kent duraklarından biri olan Orka Royal Hotel’in büyük değişiminin ayrıntılarını, Genel Müdürü Mert Okan, Turizm Aktüel okurlarına anlattı.

Geçirdiği geniş kapsamlı yenileme çalışmasının ardından sektöre yeni bir enerji katan Orka Royal Hotel, yeni yüzüyle misafirlerine neler sunacak?

On yıl önce inşaatında göreve başladığım Orka Royal Hotel'i 2005 yılı mart ayında hizmete açtık. Otelimiz, konsept olarak minimalist mimari tarzını yansıtıyor. Orka Royal Hotel, açık havuzu, sağlık klübü, terası, toplantı salonları ve kaliteli hizmet anlayışı ile Sirkeci'nin çıtasını yükseltti. O dönemde bulunduğu bölgede bir katma değer yarattı. Sonrasında bölgede yeni oteller açılmaya devam etti. Dokuz yıl sonra, renovasyon için kapattığımız oteli ikinci kez açmak, ekip arkadaşlarımla birlikte bana nasip oldu. Orka Royal Hotel; otelcilik sektöründeki yenilikler, misafirlerin talep ve beklentileri, Marmaray projesi ile bölgede gerçekleşen düzenlemeler, İstanbul’un şimdiki ve gelecekteki turist profili dikkate alınarak yenilendi. Yenilenen odalarımızla, loby, açık mutfak ve restoranımızla misafirlerimize daha konforlu bir hizmet sunacağız. 

Orka Royal Hotel, toplantı salonları ve kaliteli  hizmet anlayışı ile Sirkeci'nin çıtasını yükseltti

Yaptığı yeniliklerde sektördeki imzasını daha da kalıcı hale getiren Orka Royal’in odalarında ne gibi değişiklikler yapıldı?

Oteldeki tüm yenileme çalışmalarını, misafir anketleri ve  internet üzerindeki yorumları dikkate alarak gerçekleştirdik. İlk adımımızı,  merkezi klima sisteminden  VRF sistemine  geçerek yaptık.  Böylece  sıcak ya da soğuk hava  isteyen ayrı odaların istekleri aynı anda gerçekleşecek. Ayrıca alt katlardaki bazı odalara  taze hava girişi sağladık. İkinci adımda banyoları  küvetten  duşa, parçalı duş kabinleri  ise tek parçaya  çevirdik. Banyo duvarlarında miks mozaik mermer ile seramik kullandık. Ankastre banyo armatürleri ile su tesisatlarını tamamen yeniledik. Ayrıca daha iyi bir aydınlatma ile banyoları ışık açısından ferahlattık. Üçüncü adımda odalardaki koyu renkli dekorasyonu yumuşatmak için  duvar kağıdı ve halı kullandık. Odaların dekorasyonunda pastel renkleri tercih ettik. Bazı odalardaki pencere sistemlerini büyüttük, yeniledik. Tüm odalar için çok özel bir yatak tasarladık. Bu yatakta uyuyan  misafirlerimiz, yatakları evlerine götürmek isteyebilirler.

Otelin lobisinde ve restaurantlarında yapılan değişiklikler hakkında bilgi verir misiniz?

Otelin  lobisinde, resepsiyon  ve  ana giriş eskiden barın bulunduğu alana  taşındı. Eskiden resepsiyonun bulunduğu alana ise, Rocket Cafe Bar  yerleştirildi. Rocket Cafe Bar, yiyecek içecek departmanının lokomotifi oldu. İstanbul’un buluşma noktalarından biri olan, konsepti ve menüsüyle fark yaratan olan Rocket Cafe Bar, misafirlerimiz tarafından büyük ilgi görüyor. Rocket  Cafe Bar, kaldırıma  sıfır konumda ama mimari konsept olarak açık bir mekan. Yani hem sokakta, hem içerdesiniz. Ayrıca, ikinci bodrum katımızda bulunan ana mutfak, lobbydeki  restorana  taşındı. Açık mutfağımızda misafirlerimize hizmet vereceğiz. Restoranımızın dekorasyonu, aydınlatma sistemi ve açık büfesi tamamen yenilendi.

Orka Royal Hotel Genel Müdürü Mert Okan: Oteldeki tüm yenileme çalışmalarını, misafir anketleri ve  internet üzerindeki yorumları dikkate alarak gerçekleştirdik.​

Orka Royal’de yapılan yenileme çalışmasından sonra, otelin genel tarzında ve hedef müşteri kitlesinde bir değişiklik olacak mı?

Orka Royal Hotel, grup ve acenta  ağırlıklı çalışan bir tesis. Yenileme sonrasında ise, münferit ve internet üzerinden gelen rezervasyonlara biraz daha ağırlık vereceğiz. Ancak, gruplar ve acenta misafirleri  tabii ki devam edecek. Yüzdesel anlamda bir dengeleme olacak. Avrupa kıtası başta olmak üzere, dünyanın çeşitli noktalarından gelen  misafirleri ağırlıyoruz. Uzak destinasyonlardan gelen misafirlerin oranını biraz daha arttırmayı hedefliyoruz. Yenilenen ürünümüzdeki fiyat artışı, hedef  kitlemizi  şüphesiz biraz daha yukarıya çekecektir. 

Yenilenen odalarla birlikte, loby, açık mutfak ve restaurant otelin misafirlerine daha konforlu bir hizmet sunuyor​

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.