Misafirleri için ağaç diken otel...

Eskişehir’de hizmet veren Roof Garden Hotel 2012 yılında Eskişehir’de bir orman oluşturmaya hazırlanıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Misafirleri için ağaç diken otel...

Otel yatırımcılarından Faruk Akay “ 2012 yılında bizi tercih edecek her misafirimiz için Tema Vakfı ile anlaşıp bir ağaç dikeceğiz. Konuyla ilgili temaslarımız sürüyor. Ağaçları vakfın gösterdiği bir alana dikeceğiz, konunun maliyeti de yine bu görüşmelerin sonunda ortaya çıkacak. Yılda 15-16 bin misafir ağırladığımızı göz önünde tutarak doğaya aynı miktarda ağacı hediye edeceğimizi söyleyebiliriz,” dedi.

Turizm ve hizmet sektörlerinde 16 yıllık bir geçmişi olan grup üç yıl önce Roof Garden Oteli işletmeye açmış. Otelin yatırım maliyeti 2.5 milyon dolar.

“Amacımız Eskişehir’de bir otel kültürü oluşturmak”

“ Aamacımız Eskişehir’de yeni bir otel kültürü oluşturmaktı. Otelin hemen yanında belediyenin yaptığı fitness sahası, çocuk oyun parkı, basketbol sahası, tenis kortu, çim futbol sahası gibi sportif faaliyet alanları var. Misafirlerimiz bunları da rahatlıkla kullanabiliyorlar” şeklinde konuştu.

Eskişehir’in sürekli ve planlı olarak gelişen, yatırım yapmaya değer bir kent olduğunu söyleyen Akay, şunları söyledi: “Aslında biz Eskişehir’e yatırım yaparak geleceğimize yatırım yaptık. Hem Kent Park gibi modern hem de Odunpazarı Evleri gibi şehrin tarihi dokusunu taşıyan otantik turizm merkezleri var. Okuma yazma oranı ve gelir seviyesi yüksek, hem kültürel hem ekonomik anlamda cazip, aynı zamanda sofistike bir şehir. İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere diğer illerimizden de yerli turist çekmeye başladı. Gelenleri en iyi şekilde ağırlamamız ve buna yönelik tesisler yapmamız gerekiyor. Misafirlerimize layıkıyla hizmet sunmalıyız, şehir kültürümüzü yansıtmalıyız.”

Türkiye’deki kültür turları programlarına Eskişehir’in de dahil edilmesi gerektiğine işaret eden Akay, bunun için iyi tesislere ihtiyaç olduğuna değindi.

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.