Mir Kart'a alternatif TROY geliyor

Rusya’ya uygulanan yaptırımlar üzerine kullanımım durdurulan Mir ödeme sisteminin yerine geçecek alternatif araç arayışı devam ederken; Türkiye’nin geliştirdiği TROY ödeme sisteminin devreye girmesi üzerinde çalışılıyor.

04/10/2022 11:34
Mir Kart'a alternatif TROY geliyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da Mir Kart'la ilgili yaptığı açıklamalarda, Türkiye’nin elinde başka alternatifler olduğunu bu alternatifleri değerlendirmek üzere çalışmalar yapıldığını söylemişti. Konu, yarın Kazakistan’ın Kazan şehrinde Türkiye ve Rusya Merkez Bankalarının yapacağı toplantıda gündemde olacak.

Kısa adı TROY olan "Türkiye'nin Ödeme Yöntemi" sistemi, Türkiye'nin yerli ödeme sistemidir. Kredi kartı, banka kartı ve ön ödemeli kart hizmeti sunan sistem, bankalar ve işletmeler arası para akışını sağlayan elektronik bankacılık yöntemi olarak kullanılıyor.

Sistem 2016 yılından beri kullanılıyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve Bankalar Denetleme ve Düzenleme Kurumu (BDDK)’dan onaylı olan sistem 2016 yılından beri kullanılıyor. Konu, Kazan’daki Türk Rus Merkez Bankaları toplantısında ele alınacak.

TROY sistemi yaptırımlar üzerine 100 milyon kişiye ulaşan, Mir Kart'ın geçerli olduğu 10 ülkede de kullanılabilecek.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.