Milli Saraylar Resim Müzesi'nden ziyaretçi rekoru

Türkiye'nin en zengin tablo koleksiyonuna sahip olan Milli Saraylar Resim Müzesi'ni, 3 yılda 1 milyon sanatsever gezdi.

24/01/2024 11:39
Milli Saraylar Resim Müzesi'nden ziyaretçi rekoru

Türkiye'nin en zengin tablo koleksiyonuna sahip olan Milli Saraylar Resim Müzesi, 3 yılda yaklaşık 1 milyon ziyaretçiyi ağırladı. Osmanlı saray resminin tek temsilcisi de olan müze hakkında Milli Saraylar Başkanı Dr. Yasin Yıldız, "2021 yılının Ocak ayı içinde bu resim müzesi dünyadaki benzerleri gibi sanatseverlerle buluşmuş oldu. 3 yıl içerisinde Milli Saraylar Resim Müzesi 1 milyon civarında ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. Bu tarz tematik bir müze için son derece sevindirici bir gelişme" dedi.

IHA'da yer verilen habere göre, Milli Saraylar Resim Müzesi, Sultan Abdülmecid tarafından 1856 yılında 'Veliahd Dairesi' olarak inşa ettirildi. Dairede ilk olarak Sultan Abdülaziz kaldı. Yapının inşaat kalfalığını Karabet Balyan, bina eminliğini Es-Seyyid Ali Şahin Bey yürüttü. Dairenin tefrişini ise Sultan Abdülmecid'in dekoratörü Fransız Charles Sechan yaptı. Veliahd Dairesi, ilk bölümünün restorasyonunun ardından 22 Mart 2014'te Resim Müzesi olarak hizmet vermeye başladı.

Türkiye'nin en zengin tablo koleksiyonuna sahip 

2017'de ise müzenin daha büyük kısmı olan ikinci bölümünün restorasyonuna başlandı. 4 yıl süren çalışmaların ardından kapılarını yeniden sanatseverlere açan Resim Müzesi, 2021 yılında özgün restorasyon, özenli teşhir ve tefrişiyle alanında benzersiz bir nitelik kazandı. Türkiye'nin en zengin tablo koleksiyonuna sahip olan Milli Saraylar Resim Müzesi, her geçen yıl artan ziyaretçi sayısıyla kültür sanat hayatının merkezinde yer almaya devam ediyor.

15 Ocak 2021'de yeni bölümlerle genişletilen ve koleksiyonu zenginleştirilen Resim Müzesi, 3'üncü yılına ziyaretçi rekoruyla adım attı. Açıldığı günden bu yana sanatseverlerin İstanbul'daki uğrak noktası olan müze, 3 yılda yaklaşık 1 milyon ziyaretçiyi ağırladı. 34 farklı bölümde 600'e yakın eserin sergilendiği Resim Müzesi, bu yıl çocuk atölyeleri ve onlara bağlı sanat galerileriyle sanatseverlere eğitim alanında da hizmetler sunmaya hazırlanıyor. 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.