Mikonos’un umudu Türk ve Rus turistte...

Ekonomisi iflasın eşiğinde olan Uluslararası Para Fonu (IMF) - Avrupa Birliği (AB) denetimindeki Yunanistan’ın turizmde simge ismi Mikonos adasında villa sahibi olan Yunan “yeni zenginler” gayrimenkullerini yarı fiyatına acilen satmaya çalışıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Mikonos’un umudu Türk ve Rus turistte...

TAKİ BERBERAKİS Atina

Yunan turistten umudunu kesen adanın beklentisi Rus ve Türk turistler. Yunan basınında verilen bilgilere göre, 2.5 milyon euro değerindeki villalar 1 milyon euro’ya, 7 milyon euro’luk villalar 5 milyona, hatta 20 milyon euro’luk süper lüks bir malikane 7 milyon euro’ya satılıyor, ancak alıcı bulamıyor. Gazetelere göre Mikonos’da evler yüzde 50, işyerleri ise yüzde 20 değer kaybetmiş durumda.
 
Verilere göre Mikonos’da bu yıl Yunanlı turist çok nadir olacak. Yapılan ilk rezervasyonlar, turistlenih 10’da 9’unun yabancı olacağını gösteriyor. Yıllar sonra ilk kez önümüzdeki hafta sonu için adada 50 - 70 euro arası fiyata oda bulunabiliyor. Sezonu Nisan ayında başlatan Santa Marina ve Cavo Tagoo gibi lüks oteller bu yıl mayıs sonunda açıldı.
 
Adanın en lüks sahil restoranı Nammos bu yıl müşterilerin çok azalacağını hesaplayarak, içki servisine önem veren bir consept hazırladı. Ekonomik sıkıntının en çarpıcı göstergelerinden bir diğerinin ise Matoyannia’da geçen yıl 30 euro ödenerek yenen sushi’nin yerini tanesi 2 euro’ya küçük şiş kebaba (suvlaki) bırakması olduğu belirtiliyor.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.