Midtown Hotel, rüzgar enerjisi kullanıyor...

Midtown Hotel, çevreyi korumak için yaptığı tasarruf uygulamalarına bir yenisini ekledi. Rüzgar enerjisinden üretilen yenilenebilir enerji kullanımını seçen otel, çevreye olan duyarlılığını bir kez daha vurgulamış oldu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Midtown Hotel, rüzgar enerjisi kullanıyor...

Yenilenebilir Enerji, kaynağını rüzgar, güneş, yağmur, gel-git ve jeotermal gibi sürekliliği olan kaynaklardan sağlayan ve üretimi yapılırken çevreye karbondioksit, metan gibi sera gazlarının salınımını fosil kaynakların aksine yaymayan çevreci enerjidir.

 

Yenilenebilir Enerji kaynaklarından elektrik üreten santraller aynı zamanda sürdürülebilir kalkınma ile uyumlu projelerdir. midtown hotel'in, yenilenebilir enerji konusunda işbirliği yaptığı Fina Enerji Holding A.Ş, İzmir ili, Bergama ilçesi, Aşağıkırıklar Köyü mevkiinde, Düzova 15 MW RES üretim lisansıyla, rüzgar enerjisinden elektrik üreterek yenilenebilir enerjiyi ülke kalkınmasına ve gelecek nesillere kazandırmıştır.

 

Düzova RES, Ağustos 2009'dan itibaren 6 adet 2.5 MW kapasiteli rüzgar türbinleri ile yılda yaklaşık 34,000 ton karbondioksit (CO2) azaltımı sağlamaktadır. Düzova RES'in çevreye katkısı, sera gazı azaltımı yanında Gold Standard tarafından belirlenen sürdürülebilir kalkınma göstergeleri ile de uyumlu olup, projenin çevreye ve sosyal - teknolojik - ekonomik kalkınmaya pozitif etkilerinin ortaya konması açısından önemli olmuştur.

 

Göstergeler çerçevesinde, Düzova RES; havayı, yer altı su kaynaklarını, toprağı kirletmeyen, bölgesel kalkınmaya, teknolojik bilgi transferine ve temiz enerji kaynakları ile ilgili farkındalığa katkıda bulunan bir projedir. midtown hotel, rüzgardan elde edilen yenilenebilir enerji ve çevre ile ilgili tüm tasarruf tedbirleri sayesinde %80 oranında tasarruf sağlamayı hedefliyor.

 

 

 

 

 

 

 

   


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.