Mehmet Dahaoğlu: 2024'te otel fiyatları 5-6 kat artacak

Alanya Turistik İşletmeciler (ALTİD) ve Alanya Turizm ve Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, 2024 yılında otel fiyatlarının 5-6 kat artacağını belirtti.

31/01/2024 12:05
Mehmet Dahaoğlu: 2024'te otel fiyatları 5-6 kat artacak

Pandeminin ekonomik etkilerinin hala devam ettiğini ve bu durumun otellerde en çok hissedildiğini ifade eden Dahaoğlu, enerji fiyatlarındaki ve döviz kurundaki artışların tüm harcama kalemlerini etkilediğini ve bu durumun konaklama tesislerindeki fiyatları yükselttiğini söyledi.

Alanya Turistik İşletmeciler (ALTİD) ve Alanya Turizm ve Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkan yardımcısı Mehmet Dahaoğlu yaptığı açıklamada, fiyatlardan dolayı yerli turistin tatil yapmasının zorlaşacağını belirtti.

Dahaoğlu, Alanya Postası'nda yer alan haberde, ”Business Travel News Europe’a göre, otel analisti STR’nin sağladığı veriler, dünya genelindeki otellerin ortalama günlük fiyatlarının (ADR) Temmuz ayında 2022’nin aynı ayına kıyasla yüzde 6,3 arttığını ve Avrupa’nın yüzde 13,4 ile en büyük sıçramayı kaydettiğini gösterdi.

2024 yazında fiyatlar, 2022’nin 5-6 katı olacak

Pandemi sonrası tüm dünyada yaşanan enflasyon artışı, ülkemizde de hayatımızı etkilemeye devam ediyor. Enerji fiyatlarının aşırı artışı Avrupa’yı etkilerken, ülkemizde döviz kurunun aşırı artışı tüm harcama kalemlerimizi etkiledi. Yiyecek, içecek, akaryakıt, enerji, tekstil vb tüm sektörlerdeki artış, konaklama tesislerindeki fiyatları yükseltti. 2023 yazında gördüğümüz 2022’nin 2 katı fiyatlar, 2024 yazında 2022’nin 5-6 katı olacak.

Gerçekten maliyet hesabı yapan tesisler olduğu gibi, fırsatçılık yapan marka tesisler de var. Tatil satın alan vatandaşlarımızın ikisi arasındaki ayrımı yapabilmesi zor. Sezonu kısa süren bölgelerdeki tesislerin fiyatları daha da artmış durumda. Açıkçası yerli turist için tatil yapmak gün geçtikçe zorlaşacak. Umarım tez vakitte ülkemizin ekonomik koşulları daha stabil olur da, en azından para biriktirebilir duruma geliriz. Tatil için para biriktirebilir insanlar. Tatil her insanın en doğal ihtiyaçlarından biri çünkü” dedi. 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.