Mehmet Akif Ersoy’un torunu, 24 Eylül’de Kastamonu’da...

Mehmet Akif’in torunu Selma Argon, Dedesinin hatıralarını Kastamonulularla paylaşacak

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Mehmet Akif Ersoy’un torunu, 24 Eylül’de Kastamonu’da...
İstiklal Marşı’nın yazarı ünlü şair ve fikir adamı Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Argon, 24 Eylül tarihinde Kastamonu’da olacaktır.
Kastamonu ziyaretinde dedesi Mehmet Akif Ersoy ile ilgili annesinden dinlediği hatıraları Kastamonulular ile paylaşacak olan Selma Argon, bir dizi konferans ve sohbet toplantısına katılacaktır. Aynı zamanda, kentin tarihi ve kültürel zenginliğinin yanı sıra, ilçelerine de bir gezi gerçekleştirecektir.
 
‘Mehmet Akif’in Kastamonu Günleri’
Araştırmacı yazar Erdal Arslan ile Metin Boyacıoğlu’nun birlikte kaleme aldığı “Mehmet Akif’in Kastamonu Günleri” kitabı da, Selma Argon’un Kastamonu ziyareti sırasında bir kez daha gündeme gelecektir.
Kas-Der-Fed Genel Başkanı Selami Çelebioğlu konuya ilişkin, şunları söyledi:
“Korkma! Cehennem olsa gelen, göğsümüzde söndürürüz;
Bu yol ki hak yoldur, dönme bilmeyiz, yürürüz.
Düşer mi tek taşı, sandın, harîm-i namusun?
Meğer ki harbe giren son nefer şehit olsun....!
Büyük insan, büyük şair, Milli mücadele döneminin güçlü sesi, Vatan toprağı için bir ömrünü harcayan, Tacettin Dergahı’nın bahçesindeki toprağı avucuna alıp ; "Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda." diye gözyaşları arasında İstiklal Marşımızı yazan, Bir hürriyet aşığı, Gücünü ve ilhamını Allah’a olan inancından alan, millet heyecanını ayakta tutan, milli ve manevi direnci güçlendirici Mısraları ile bütün askerlerimizin motivasyonunu sağlayan büyük insan Mehmet Akif Ersoy’un  önünde saygı ile eğiliyor ve  torunu Sayın Selma  ARGON hanımefendiyi  Kastamonu da ağırlamaktan büyük onur duyuyoruz….”
Bu arada, Kastamonu’da gerçekleşecek bu anlamlı toplantıya, Kastamonu Dernekler Federasyonu (Kas-Der-Fed), Kurşunluhan Hotel, Kastamonu Entegre, Kastamonu Konak İşletmeleri, Kastamonu Memur-Sen ve Tahir Efendi Konağı her türlü katkı ve desteği sağlayacaktır.
 

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.