Mavi Bayrak hız kesmedi

TÜRÇEV (Türkiye Çevre Eğitim Vakfı) tarafından her yıl yapılan mavi bayrak denetimleri; Antalya’da 206 tesis ve 5 marina için devam ediyor. Denetimler sonunda kriterlerini kesiksiz tamamlayan tesislere de mavi bayrak ve sertifikaları takdim ediliyor.

03/07/2020 22:48
Mavi Bayrak hız kesmedi

Denize kıyısı olmayan Akseki dışında; Antalya’da merkez ve tüm ilçeler Mavi Bayraklı. Antalya’da Kaş İlçesi ile Gazipaşa İlçesi arasında; sahil şeridi dışında kalan Akseki ilçesi dışında, denize kıyısı olan merkez ve ilçelerde 13 noktada bulunan sahillerdeki tesis ve marinalarda mavi bayrak uygulaması kapsamında denetimler Türçev Mavi Bayrak Koordinatörü Lokman Atasoy ve Koordinatör yardımcısı Mustafa Ergiydiren tarafından iki koldan ve hız kesmeden devam ediyor. 

Kızılağaç turizm merkezinde denetime hazır olan tesisler, Mavi Bayrakları'nı teslim aldı. En son bölgenin en çok mavi bayrağına sahip Manavgat’taki tesisleri denetleyen TÜRÇEV yetkilileri, Kızılağaç Turizm Merkezi'nde de; KITUYAD Başkanı Osman Ergin ve KITUYAD Mavi Bayrak Sorumlusu Mikail Güzel eşliğinde Kızılağaç Bölgesinde mavi bayrak kriterlerini tamamlayarak, hazır bulunan tesislerdeki denetimler sonunda mavi bayrak ve sertifikaları takdim ettiler.

Pandeminin olumsuzlukları, Mavi Bayrak hassasiyetini etkilemedi

Antalya İl Koordinatör Yardımcısı Mustafa Ergiydiren; "Pandeminin olumsuzlukları, Mavi Bayrak hassasiyetini etkilemedi" dedi. TÜRÇEV Antalya İl Koordinatör Yardımcısı Mustafa Ergiydiren, "Her ne kadar pandemi etkisi ile bu yıl tesislerimiz her bakımdan olumsuz olarak etkilense de, mavi bayrak konusunda hassaslar ve denetime hazırlar.

Denizlerimiz ve sahillerimiz de bu olumsuzlukların aksine doğal olarak temizlenmiş olduğundan, analiz sonuçlarımız olumlu ve Mavi Bayrak sürecimiz de sorunsuz devam ediyor.

Mavi Bayrak uygulaması; Dünya’da 49 ülkede var 

Mavi Bayrak uygulaması; Dünya’da şu an 49 ülkede devam ediyor. Bilindiği üzere, Mavi Bayrak uygulaması, ilk olarak Fransa’nın uygulaması ile açmış olduğu kulvar da her yıl eklenen yeniliklerle devam etmektedir.

Uluslararası alanda Avrupa Birliği üyesi Fransa’nın 1985 yılında ilk uygulamasının ardından, Avrupa Birliği’nde 1987 senesinde ve Türkiye’de de 1993 yılında uygulanmaya başlayan Mavi Bayrak Avrupa ülkeleri dışındaki ülkelerde ise, 2000 yılında başlamış ve 2020 yılında; bu sayı 30’u Avrupa’da olmak üzere toplam da dünyada 49 ülkede uygulanmaya devam etmektedir.

Bu uygulama Ülkemiz de Türçev (Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından uygulanmakta olup; Türçev; Türkiye’de Mavi Bayrak Programını yürütmekten sorumlu tek yetkili kuruluş olup; Uluslararası bir çevre ödülü olan Mavi Bayrak ise; gerekli standartları taşıyan nitelikli plaj, marina ve yatlara verilmektedir. Bu bağlamda kriterlerini tamamlayan tüm tesislerimize; yapmış olduğumuz denetimler sonunda Mavi Bayraklarını ve sertifikalarını vermeye devam ediyoruz" dedi.  

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.