Matbah Restaurant, Dük Henri ve Düşes Maria’yı ağırladı…

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve eşi Gül Mutlu, Lüksemburg Mareşali Büyük Dük Henri ile eşi Düşes Maria Teresa'nın onuruna, Sultanahmet’te yer alan Ottoman Otel Imperial’in bünyesinde bulunan Matbah Restaurant’ta yemek verdi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Matbah Restaurant, Dük Henri ve Düşes Maria’yı ağırladı…
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Dük Henri Albert Gabriel Félix Marie Guillaume ve eşi Büyük Düşes Maria Teresa'nın onuruna verilen yemeğe, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Lüksemburg Türkiye Büyükelçisi Arlette Conzemius ile Dışişleri Bakanlığımız bürokratları katıldı.



Vali Mutlu, yemek sonrası konuklarına Cafer Ağa Medresesini gezdirdi. Medrese hakkında bilgi alan konuk Devlet Başkanı ve beraberindeki heyet, gördükleri misafirperverlikten dolayı memnuniyetlerini ifade ettiler. Konuk Devlet Başkanı, İstanbul'un tarihi ve kültürel yerlerini gezdi.


Lüksemburg Büyük Dükü Henri, eşi Büyük Düşes Maria Theresa, Lüksemburg Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Jean Asselborn, Ekonomi ve Dış Ticaret Bakanı Etienne Schneider ve Maliye Bakanı Luc Frieden'in aralarında bulunduğu altı Bakanın yanı sıra kalabalık bir işadamı heyetiyle Türkiye'ye gelmişti.
Böylece Türkiye ve Lüksemburg arasında diplomatik ilişkilerin kurulduğu 1947 yılından bu yana 66 yıl aradan sonra Devlet Başkanı seviyesinde ilk ziyaret gerçekleştirilmiş oldu.

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.