Martı Otellerinden Musa Turan açıklaması... SPK’ya bildirdik

Martı Otelleri tarafından KAP’a yapılan açıklamada, şirketin yatırımcılarından Musa Turan’ın spekülatif ve piyasa bozucu açıklamasının SPK’ya bildirildiği belirtildi.

27/09/2022 12:07
Martı Otellerinden Musa Turan açıklaması... SPK’ya bildirdik

Borsa İstanbul’da işlem gören Martı Otellerinin yatırımcılarından Musa Turan, Martı Otellerinden neden hisse aldığını ve şirketin mevcut durumuna ilişkin açıklamaları nedeniyle Sermaye Piyasası Kuruluna (SPK) bildirildi.

Yaptığı yazılı açıklamada şirketin varlıklarının piyasa değerinin çok üstünde olduğunu belirten Turan, “Martı Otel İşletmeleri A.Ş.’nin yatırım için fırsat olduğunu gördüm, şirketin varlıklarına baktığımda piyasa değerinin varlıklarına oranla çok düşük olması ve hali hazırda kar açıklayamamasını anlayamadım. Bu nedenle Martı Otel İşletmeleri A.Ş.’ye yatırım yapmaya karar verdim ve hisse oranımı %5.0083’e çıkardım.

Hedefim yakın zamanda hisse oranını arttırıp, take over yapmak. Böylesi değerli bir yapının kârlı hale dönüştürülmesi mümkün; bunun için ekip arkadaşlarımla birlikte şimdilik yüzde 5,0083 olan hisse miktarını daha arttırıp yönetimde söz sahibi olmayı ve take over yaparak şirketi daha iyi bir işletme haline getirmeyi hedefliyoruz.” ifadelerini kullanmıştı.

Musa Turan’ın bu açıklamasının ardından Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) “Haber ve Söylentilere İlişkin Açıklama” başlıklı bir bildirimde bulunan Martı Otelleri, “Şirket payları üzerinde piyasa bozucu nitelikte manipülatif hareket ve algı çalışmalarının, Sermaye Piyasası Kurulu'na bildirilmiştir” ifadelerine yer verdi.

Martı Otellerinin KAP’ya yaptığı açıklama şöyle:

“Bir yatırımcımızın Şirketimiz payları üzerindeki Haziran - Eylül döneminde alım işlemleri ile sermayedeki payının %5'i aştığına ilişkin mevzuata aykırı şekilde MKK yerine doğrudan kendisinin yaptığı özel durum açıklaması akabinde, basında ve bazı sosyal medyada kişisel hesaplarda, şirketin paylarının çoğunluğunu alma yoluyla devralma süreci başladığı şeklinde yapılan ifadelerle ilgili Şirketimiz payları üzerinde piyasa bozucu nitelikte manipülatif hareket ve algı çalışmaları, Sermaye Piyasası Kurulu'na bildirilmiştir.

Pandemide yaşanan 2 yıllık duraksama sonrası sektör genelinde başlayan hızlı atılım paralelinde 2022 sezonunda, turizmin öncü ve köklü kuruluşu Martı Grubu'na ait tüm tesislerde yüksek doluluk ile operasyonlar devam etmektedir.

Yönetim olarak, 2022 yaz Sezonuna girerken sermaye artış sürecini başarıyla tamamlayarak, şirketin mali yapısının ve faaliyetlerinin sağlıklı biçimde sürdürülmesi, Şirketin operasyonel ve mali performansını güçlü tutulmasını sağlanmıştır. Bu çerçevede; güncel bilgilere erişmek için Şirketimiz tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan özel durum açıklamalarının takibini ve bunun dışında başka bilgilere itibar edilmemesini kamuoyunun bilgisine arz ederiz.”

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.