Martı İstanbu'dan sanata destek...

Resim ve heykelden, tasarıma; sinemadan klasik müziğe kadar tüm sanat dallarına destek olan Martı Istanbul Hotel, İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 13. İstanbul Bienali’nin konaklama sponsorluğunu üstlendi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Martı İstanbu'dan sanata destek...

Açıldığı günden bu yana gerek dahil olduğu kültür sanat projeleri gerekse dekorasyonu içinde yer alan ünlü sanat eserleri  ile şehrin kültür ve sanat dinamiğine yeni bir soluk getiren Martı Istanbul Hotel, bu  kültür-sanat odağının bir uzantısı olarak  13. İstanbul Bienali ile birlikte İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) Film Festivali, Müzik Festivali, Caz Festivali’nin de konaklama sponsoru oldu.

Sanatın tüm renklerine yakın olan Martı Istanbul Hotel, çağdaş sanatın uluslararası alandaki en değerli isimlerinden biri olan Kutluğ Ataman’ın iki değerli eserine de ev sahipliği yapıyor. Sanatçının  doğrudan üretilmiş coğrafyayı yorumlayan ilk çalışması “Su” ve İslami hat geleneğinden ilham alan “Göz” adlı eserleri, Martı Istanbul Hotel’in giriş ve Atrium duvarlarını süslüyor.

Dünyaca ünlü tasarımcı Zeynep Fadıllıoğlu tarafından tasarlanan ve modern mimarisi içinde Selçuklu ve Osmanlı geleneksel motiflerini taşıyan Martı Istanbul Hotel’in on bir kat üzerinde, farklı kategorilerde lüks döşenmiş ve büyüklükleriyle dikkat çeken 31’i suit 270 odası bulunuyor.  Şehrin kültür sanat yaşamına katkısının yanısıra, Martı Istanbul Hotel, restoranları, gün ışığı alan ve 400 kişiye kadar servis veren farklı kapasitelerde toplantı salonları ve 1000 m2’lik Spa ve Gym’i ile İstanbul’un şehir yaşamına renk katıyor.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.