Martı Hemithea ‘Sürdürülebilir Turizm Sertifikası’ aldı

Martı Hemithea, sürdürülebilir turizm çalışmaları ile Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi’nden (GSTC), ‘GSTC Sürdürülebilir Turizm Sertifikası’ aldı.

07/11/2023 13:01
Martı Hemithea ‘Sürdürülebilir Turizm Sertifikası’ aldı

Türkiye turizminin köklü ve öncü markası Martı Hotels & Marinas, gözde tatil tesisleri ile sürdürülebilir turizmde sektöre öncülük etmeye devam ediyor. Martı Myra’nın ardından bu kez de Martı Hemithea, sürdürülebilir turizm çalışmaları ile Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi’nden (GSTC), ‘GSTC Sürdürülebilir Turizm Sertifikası’ aldı. Martı Hotels & Marinas, böylece sürdürülebilir turizm konseptindeki başarısıyla yıl içinde iki tesisi ile bu önemli sertifikayı almış oldu.

Turizmde yarım asrı aşan deneyimi ile sektörüne öncülük eden Martı Hotels & Marinas, sürdürülebilir turizm çalışmaları ile ilklere imza atmayı sürdürüyor. Yıl içinde turizmin başkenti Antalya’nın Kemer ilçesinde bulunan tesisi Martı Myra ile küresel sürdürülebilirlik sertifika alan Martı Hotels & Marinas, bu kez de Marmaris’teki tesisi Martı Hemithea ile aynı sertifikayı alarak, bu alandaki iddiasını ortaya koydu.

Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi (GSTC) tarafından yıl içinde yapılan denetimlerin tamamını başarıyla geçen Martı Hemithea, sürdürülebilir turizm konsepti ile ‘GSTC Sürdürülebilir Turizm Sertifikası’ almaya hak kazandı.

“Sürdürülebilir turizm konseptimiz ile sektörün öncü işletmelerinden biriyiz”

Değişen tatil anlayışı ile birlikte günümüzde sürdürülebilirliğin turizm sektöründe önemli başlıklardan biri haline geldiğini belirten Martı Grup Chief Operating Officer (COO) Volkan Vural, şunları söyledi:

“Daha iyi bir dünya için sürdürülebilirlik artık bir seçenek değil, bir zorunluluk. Dolayısıyla bu konu her sektör gibi turizm sektörünün de önemli gündem maddelerinin başında geliyor. Biz de Martı Hemithea olarak, bu alandaki tüm çalışmalarımızı Martı Hotels & Marinas’ın çevreci ve sürdürülebilirlik odaklı turizm vizyonu çerçevesinde yürütüyoruz. Sürdürülebilir turizm konseptimiz kapsamında tesisimizde temiz enerji kullanımından sıfır atığa kadar birçok başlıkta çalışma yürütüyoruz.

Bu alanda yaptığımız çalışmalar ve attığımız adımlarla da sürdürülebilir turizm konseptinin sektörümüzdeki öncü işletmelerinden bir tanesiyiz. Çalışmalarımızla uluslararası sürdürülebilir turizm kriterlerini tamamını yerine getirdik ve denetimlerin tümünde başarıyla geçtik. Bunun sonucu olarak da otelimiz, ‘GSTC Sürdürülebilir Turizm Sertifikası almaya hak kazandı.

"Tüm çalışmalarımızı sürdürülebilirlik odaklı bir anlayış ile yeşil çevre ve mavi deniz konsepti yaklaşımıyla kurguluyoruz"

Bizim bu alandaki çalışmalarımız yeni değil, bu grubumuzun vizyonu çerçevesinde yıllar öncesinde başladığımız bir yolculuk. Bu yolculuğu da çocuklarımıza bırakmak istediğimiz yaşanabilir bir dünya ve sürdürülebilir bir geleceğin ön koşulu olarak görüyoruz. Bu yüzden de tüm çalışmalarımızı sürdürülebilirlik odaklı bir anlayış ile yeşil çevre ve mavi deniz konsepti yaklaşımıyla kurguluyoruz.

Bu konsept ile de dünya turizminin incisi Marmaris’in en güzel koylarında Hisarönü’nde, misafirlerimize tarih, doğa ve kültür ile iç içe bir tatil deneyimi sunuyoruz. Yeşilin bin bir tonunu taşıyan doğamız, uçsuz bucaksız maviliğe sahip berrak plajımız ile tatil ve lüks kavramlarını misafirlerimiz için bambaşka bir seviyeye taşıyoruz. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da sunduğumuz tüm bu ayrıcalıkların yanında, sürdürülebilirlik konseptimiz ile de konuklarımızın gözdesi olmaya devam edeceğiz.”

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.