Marriott markası ile fark yarattık...

İstanbul, batı dünyası için Türklerin misafirperverliği ve sıcaklığı ile karşılanacakları dünyanın en güzel şehirlerinden birtanesi. Türk insanının candan ilgisi ve harika Türk yemekleri, mutfağı ile bu şehre aşık olmak için yeterli sebeptir.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Marriott markası ile fark yarattık...
İstanbul Anadolu Yakası'nın tartışmasız en büyük metrekareli Balo salonlarına ve Toplantı Odalarına sahip 5 yıldızlı oteli olan İstanbul Marriott Hotel Asia, açılışından bu yana ses getirmeye devam ediyor. Otelin başarılı Genel Müdürü Peter Reischl İstanbul Marriott Hotel Asia’yı Turizm Aktüel Dergisi’ne anlattı…



İstanbul Anadolu yakası’nın ilk uluslararası 5 yıldızlı oteli olmanızın avantaj ve dezavantajları nelerdir?
Marriott markası ile ilgili Türkiye'de çok büyük bir farkındalık yarattık. Yerel firmalar ve şehir acenteleri bizim kim olduğumuzu,nerde olduğumuzu,sözlerimizi yerine getirdiğimizi ve bize güvenebileceklerini biliyorlar. Ürünümüzü (Otelimizi) modern, çağa uygun ve bugünün misafir beklentilerini karşılar bir vaziyette bulundurduğumuz takdirde bir dezavantajımız asla olmayacaktır.
Elbette daha yeni anlayışla kurulan oteller de var, ancak biz Marriott Asia olarak misafirlerin aklındaki seçkin, elit ve itibarlı konumumuzla Uluslar arası 5 yıldızlı otelcilik anlayışına cevap vermeye devam ediyor ve insanların aklında bu şekilde bir yer ediniyoruz.


Otelinizi ana hatlarıyla anlatır mısınız? Odalarınızdan ve toplantı odalarınızdan bahseder misiniz?
Bizim otelimizin diğer otellerden farklı avantajları; geniş metrekareli, iyi dizayn edilmiş ve “Her Zamana” uygun tasarımlı odalarımızın olmasıdır. Ayrıca hem bugün hem 5 yıl sonra bile göreceli olarak “Yeni” kavramına, hem misafir odalarımızla hem de toplantı odalarımızla cevap verebiliyor olmamız da bizim için önemli bir avantaj. Bunun yanı sıra Anadolu Yakası'nın tartışmasız en büyük metrekareli Balo salonlarına ve Toplantı Odalarına sahip 5 yıldızlı oteli biziz ve  çalışanlarımızın misafirperverliği, sıcak ve candan ilgileri, otelimizin giriş kapısından itibaren misafirlerimizi kucaklamaktadır.



Marriott Hotel Asia’nın açılışından bu yana konuk ettiğiniz. misafirlerinizden ne gibi tepkiler alıyorsunuz?
İster kurumsal misafir,ister FIT gezgini veya isterse bireysel misafir olsun sadık misafirlerimizin oranında devamlı olarak bir artış görmekteyiz ve bizzat kendilerinden bizlere güvendiklerini, kim olduğumuzu bildiklerini ve sürekli artan beklentilerini her zaman karşılayabildiğimizi duymaktayız. Bize göre bunlar kendimizi düzenli olarak geliştirdiğimize dair,küçük ama önemli çalışmalardır. Genel olarak inanıyorum ki 5 yıl önce nasıl misafirperver, candan ve ilgiliysek halen daha öyleyiz.

Otelinizde, misafirlerinizin rahat edebilmesi için ne gibi imkanlar sunuyorsunuz?
İşimiz misafirlerimize oda satmak ancak bunun yanı sıra bizi asıl ilgilendiren bir başka nokta da misafirlerimizin bir günü huzurlu ve mutlu şekilde bitirmelerini sağlamak ve onlara kaliteli bir uyku deneyimi yaşatmak. İnanıyorum ki çok uzun yıllardan beridir Marriott Hotelleri misafirlerine konforlu yataklar ve rahat bir uyku sağlamak konusunda dünyada eskiden beridir bir lider konumunda. Bu sadece benim kişisel görüşüm de değil misafirlerimizden de aldığımız duyumlar bu şekilde.
Bunun yanı sıra elbette dünya standartlarında Spa ve Fitness hizmeti veriyor olduğumuz Palestra Fitness & Spa merkezimiz var. Executive odalarda konaklayan misafirlerimiz %20 indirimle, tüm otel misafirlerimiz ise %10 indirim hakkıyla Palestra Fitness&Spa'dan faydalanabilmektedirler. Ayrıca Akdeniz mutfağı üzerine kurulu olan Orange Restaurant'ımız her misafirimizin mutlaka damak tadına hitap edebilecek seçenekleride bünyesinde bulundurmaktadır. Yani hiçbir misafirimiz şu zamana kadar restaurantımızdan aç çıkmamıştır.


İstanbul’u diğer Avrupa şehirleriyle karşılaştırdığınızda, turizmde artı ve eksilerimiz nelerdir?
Bence İstanbul, batı dünyası için Türk vatandaşlarının misafirperverliği ve sıcaklığı ile karşılanacakları dünyanın en güzel şehirlerinden birtanesi. Türk insanının candan ilgisi ve harika türk yemekleri ile zengin Türk mutfağı bu şehre aşık olmak için yeterli sebepler bence.
Hiç şüphesiz tarihi geçmişi ile 2 kıtayı ve binlerce kültürü bünyesinde barındıran bu büyülü ve harika şehir bireysel gezginler için de biçilmiş bir kaftan gibi. Aynı zamanda bu şehir büyük bir MICE yeri. Bu şehirdeki otel fiyatları ile sunulan birbirinden değişik imkanlar Avrupa pazarındaki otellerle başabaş rekabet edecek durumdadır.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.