Marmaris'te otelci ile esnafın tanıtım anlaşmazlığı...

Marmaris'teki otelciler esnafların tanıtım konusunda destek vermemelerinden şikayetçi olurlarken, esnafi birliğinden "Esnafla rekabet eden bir sisteme nasıl destek verelim" açıklaması geldi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Marmaris'te otelci ile esnafın tanıtım anlaşmazlığı...

Marmaris'te bölgeyi tanıtmak için yurt içi ve yurt dışı turizm fuarlarına katılan otelciler, esnaflardan yeteri kadar destek görememekten şikayetçi olduklarını belirtti. Yılda yaklaşık 1,5 milyon turistin ziyaret ettiği Güney Ege'nin gözde turizm merkezlerinden Marmaris'te, bölgenin tanıtım faaliyetleri konusunda otelciler ile esnaflar arasında anlaşmazlık yaşanıyor.

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkan Yardımcısı İsmail Yıldız, birlik binasında düzenlenen basın toplantısında, tanıtım çalışmalarına Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın destek vermesi gerektiğini söyledi.

GETOB olarak yıllardır çok sayıda fuara katıldıklarını belirten Yıldız, "Fuarlara gidiyoruz, emek sarf ediyoruz, dünya para harcıyoruz, milyonluk tesisler kuruyoruz ve turistleri buraya getiriyoruz. Sokaktaki bir insana müşteriyi teslim ediyoruz. Biz otelde ne kadar dikkat edersek edelim, sokaktaki esnafımız turistin canını okuyarak sahte mal satıyor. Sonra da turistler bu ülkeden kaçıyor" dedi.

Marmaris Ticaret Odası'ndaki bir toplantıya Esnaf Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız'ın da katıldığını hatırlatan Yıldız, "O toplantıda 'Esnaf da parasını turistten kazanıyor, sizin de fuarlara ve tanıtım çalışmalarına destek olmanız gerekiyor' dedik. Sayın Başkan, 'Benim esnafım otelcinin yanında adının anılmasını istemiyor' dedi. Otelci olmadığı sürece esnaf nasıl iş yapacak" diye konuştu.

Üyelerimle rekabet eden bir sisteme nasıl destek verelim...

Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız ise gazetecilere yaptığı açıklamada, esnafın fuarlardaki tanıtım faaliyetlerine destek vermesi için otellerin bünyesindeki dükkanların kapanmasını istediklerini söyledi.

Ayyıldız, "Bizden destek bekleniyorsa, otel sahipleri tesislerinin altındaki dükkanları kapatacaklar. Ondan sonra biz katkı sağlarız. Üyelerimle rekabet eden bir sisteme nasıl destek verelim" dedi.

Otellerde uygulanan "her şey dahil" sistemi nedeniyle turistlerin tesislerden dışarı çıkmadığını anlatan Ayyıldız, bu sistemden vazgeçilmesi ve turistlerin çarşıya çıkmasının sağlanması gerektiğini savundu.

Esnafların turistleri rahatsız edici davranışlarda bulunduğu yönündeki eleştirilere de değinen Ayyıldız, "İş yeri sayısı bu kadar fazla olduğu sürece benzer tartışmalar devam edecektir. İş yeri sayısı azalırsa bu tartışmalar da biter. Geçici ruhsat verilen yerlerin süresi dolunca ticari faaliyetine son vermesi gerekiyor" diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.