Marmaris boyut değiştiriyor...

Otelleri 3 boyutlu modelleyerek Google Earth üzerinden dünyanın ziyarete açan 3DLocationEarth.com, şimdi de başta Muğla olmak üzere Ege sahillerindeki turistik tesisleri 3. Boyuta taşıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Marmaris boyut değiştiriyor...

İşe Marmaris’ten başlayan firma buradaki Grand Cettia Hotel, Grand Yazıcı Turban Hotel, Grand İdeal Premium, Hotel İdeal Pearl, Hotel Ideal Prime Beach ve Ocaktan Hotel’i gerçeğiyle birebir modelleyerek Google Earth’e aktardı. Uygulama sayesinde oteller, artık yalnızca Türkiye’den değil dünyanın her yerinden haritadaki gerçek yerinde ve tüm detaylarıyla 3 boyutlu olarak görülebiliyor.

Uygulama hakkında bilgi veren 3DLocationEarth.com Genel Müdürü Aybars Görpe, amaçlarının Marmaris, Bodrum, Fethiye, Dalaman, Datça, Kavaklıdere, Köyceğiz, Milas gibi Türkiye’nin uluslararası ölçekte en önemli tatil merkezlere sahip Muğla’nın tamamını 3 boyutlu modelleyerek Google Earth üzerinde sergilemek olduğunu ifade etti.
 
Bugüne kadar özellikle güney sahillerinde yer alan ve aralarında Marco Polo, Gold City, Utopia, Alvadonna, Voyage Otelleri, Maxx Royal, Granada, Sunrise, Starlight gibi dünyaca bilinen otellerin de olduğu pek çok turistik tesisi 3 boyutlu modelleyip Google Earth üzerinde konumlandıran 3DLocationEarth.com, şimdi de turizm cenneti Marmaris’i 3. Boyuta taşıyor.
 
İlk olarak buradaki 6 oteli haritadaki gerçek yerlerinde Google Earth üzerine konumlandıran firma yakın gelecekte, diğer turistik tesisler ile bölgenin önemli tarihi ve kültürel merkezleri başta olmak üzere tüm Marmaris’in 3 boyutlu modelini Google Earth üzerinden dünyanın ziyarete açmayı planlıyor.
 
Tamamen bir Türk girişimi olan ve dünyanın tek 3 boyutlu sektör rehberi unvanıyla hizmet veren 3DLocationEarth.com’un Genel Müdürü Aybars Görpe, uygulama ile ilgili yaptığı açıklamada öncelikli hedeflerinin Marmaris’in dünyaya tanıtılmasına destek vermek olduğunu söyledi. Görpe açıklamasında, günlük 500 milyon kullanıcısı bulunan Google Earth’e, Marmaris’teki daha fazla turistik tesisi, tarihi ve kültürel eseri konumlandırarak böylece bölgenin yurt içi ve yurt dışında daha fazla insana kolaylıkla tanıtılabileceğini belirtti.
 
Bu uygulama bölgenin dünyaya tanıtılması kadar, turistik tesislerin turist çekmesinde de önemli fırsatlar sunuyor. Kullanıcılar için tamamen ücretsiz olan 3DLocationEarth.com uygulaması sayesinde, yerli ve yabancı turistler, kalacakları bölgenin otellerini Google Earth’ten 3 boyutlu olarak gezebiliyor.
 
Şu anda birçoğu yılda milyonlarca turisti ağırlayan İstanbul ve turizm cenneti Akdeniz sahillerimizde bulunan 300’ü aşkın otel, denize olan konumlarından bulundukları lokasyona, geliş-gidiş güzergahlarından sosyal tesislerine, odalarının özelliklerinden etrafındaki önemli tarihi ve kültürel eserlere kadar bütün detaylarıyla harita üzerinde gerçek yerinde ve gerçeğe en yakın 3D modelleriyle Google Earth üzerinde sergileniyor.
 
Tatil planı yapanlar, bu uygulama sayesinde oturdukları yerden onlarca otel arasında sanal bir tura çıkıp, gitmeyi düşündükleri tatil yöresinin hangi otelinde kalacaklarını belirleyerek anında rezervasyon yaptırabiliyor.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.