Markaların ilk hedefi tatil merkezleri

Turizm sektörünün hızla büyümesi franchise veren markaları da harekete geçirdi. Birçok marka 2019 için hedef iller arasında ilk sıraya Antalya, İzmir ve Muğla’yı koydu.

12/11/2018 06:24
Markaların ilk hedefi tatil merkezleri

50’den fazla markanın bu 3 ilde 200’e yakın yeni şube açması planlanıyor. Bu markalar arasında yeme-içme sektörü başı çekerken, oto yıkamadan kuru temizlemeye, gayrimenkulden mobilyaya kadar birçok farklı alandan şirketler bulunuyor. Sektör temsilcileri tatil bölgelerine yatırım yapmanın avantajlarını anlatıyor.

HANGİ MARKALAR VAR

Turizm sektörü 2019’da 42 milyon turiste ulaşmayı hedefliyor. Bu turistlerin yüzde 60’a yakını İzmir, Muğla ve Antalya’ya gidiyor. Ceyhun Kuburlu imzalı habere göre, düşük franchise bedelleri ve yatırımcıya sağladığı teşviklerle tatil bölgelerinde yeni şube açma hazırlığında olan markalar, böylelikle ciroyu da arttırmanın peşinde.

Bu markaların başında 1983 Beyoğlu Çikolata&Kahve, Baks Bakery&Snacks, Göçmen Börekçisi, Oses Çif Köfte, Sampi, Subway, Altın Gayrimenkul, Restorfx Türkiye, Buka Sofa ve J CLUB geliyor.

MARKALAR İÇİN SAHİL KESİMLERİNDE BİRÇOK FIRSAT BULUNUYOR

Markalar için sahil kesimlerinde birçok fırsat bulunuyor. Bunların başında kolay dükkan bulma geliyor. Kiralar da ana caddeler dışında İstanbul’a göre daha uygun durumda. Buradaki birçok iş yeri sezonluk olarak açılıyor ve kapanıyor. Bu da kira fiyatlarının çok yükselmemesine neden oluyor.

Markalar önce bu illerde lokasyon analizi yapıyor. Daha sonra dükkanın açılışı kararlaştırılıyor. Markalar daha çok bu illerde yaşayan girişimcileri tercih ediyor. Bölgede emekli ve öğrenci nüfusunun fazla olması yatırımcılar açısından da olumlu karşılanıyor.

FRANCHİSE GİRİŞ BEDELLERİ SEKTÖRE GÖRE DEĞİŞİYOR

Markaların franchise giriş bedelleri sektöre göre değişiyor. Bazı markalar franchise bedeli talep etmezken bazıları hem franchise hem de yatırım bedeli talep ediyor. Kahvecilerin franchise bedelleri 30 bin - 150 bin TL arasında, fast-food markalarının 50 bin - 450 bin TL arasında değişiyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.