Mardin'e 12 Milyon Dolarlık otel...

5 yıldızlı Erdoba Elegance ve Hilton Garden Inn otellerinin ardından, işadamı Süleyman Akdağ, Mardin'de 12 milyon dolarlık 200 yataklı 4 yıldızlı otel yapmak için Mardin Defterdarlığı ile protokol imzaladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Mardin'e 12 Milyon Dolarlık otel...

Mardin'in her geçen gün artan turizm potansiyeli yeni yatırımları kente çekmeye devam ediyor. 5 yıldızlı Erdoba Elegance ve Hilton Garden Inn otellerinin ardından, işadamı Süleyman Akdağ, Mardin'de 12 milyon dolarlık 200 yataklı 4 yıldızlı otel yapmak için Mardin Defterdarlığı ile protokol imzaladı.

Mardin Valiliği ve Maliye Bakanlığı'nca gerçekleştirilen arazi tahsisi ile 18 dönüm arazi üzerine kurulacak 4 yıldızlı otelde 70 ada, 10 suit oda, 200 yatak, olimpik yüzme havuzları ve Türk hamamı yer alacak. 60 kişinin istihdam edileceği otel 2014 yılında hizmete girecek.

Mardin Defterdarı İsmail Tarım ile birlikte protokol anlaşması imzalayan işadamı Süleyman Akdağ, son yıllarda hem turizmde hem de sanayide önemli gelişmelerin yaşandığı Mardin'de 12 milyon dolarlık otel yapmak için yatırım yapmayı kararlaştırdığını belirterek, "Turizmde dünyanın gözdesi haline gelen Mardin'de 200 yataklı 4 yıldızlı oteli 2014 yılında hizmete açmayı amaçlıyoruz." dedi.

Otel hakkında bilgi veren Akdağ, en az 70 kişinin istihdam edileceğini ve Mardin mimarisine uygun inşaat yapılacağını söyledi. Akdağ, şunları söyledi: "Şu anda Defterdarlık ile protokol anlaşması imzaladık. Projeyi hazırlıyoruz. Bittiği anda hemen inşaata başlayacağız. Bu otel ile Mardin turizmine önemli derecede katkı sunmayı hedefliyoruz. Çünkü oteli dünyadaki turistik otel standartlarında inşa edip donatacağız. Son zamanlarda Mardin'de büyük değişim yaşandı. Farklı dil ve dinler kentin tarihi zenginliğine renk katıyor. Bu da turizmi olumlu yönde hareketlendirecektir."

HEDEF 5 MİLYON TURİST

Turizmde yaşanan gelişmeleri değerlendiren Vali Turhan Ayvaz, Mardin'in artık turizm kenti olduğunu, dünyanın birçok ülkesinden yatırımcıların Mardin'de otel açmak için sıraya girdiğini belirtti. Vali Ayvaz, "Son 2 yılda 3 tane 5 yıldızlı otel, 152'ye yakın butik otel açıldı. En son Dubaililer Mardin'de 7 yıldızlı otel açmak için bize başvurdular. Dünyanın önemli otel zincirleri otel açmak için Mardin'e geliyor. Son iki yılda 150 milyon dolarlık otel yatırımı yapıldı. Yılda bir milyon üzerinde turist kenti ziyaret ediyor. Önümüzdeki 5 yılda Mardin'de 50 butik otel, 10 büyük otel olmak üzere 10 bin yatak kapasitesine ulaşmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Mardin Defterdarı İsmail Tarım da Mardin'e son 2 ayda 3'cü otel protokolü imzaladıklarını, işadamları ve yatırımcıların otel yapmak için arazi konusunda sürekli kendileriyle görüş alışverişinde bulunduklarını ifade etti.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.