Mardan, milli servettir...

Dünyanın sayılı otelleri arasında yer alan ve Türkiye'deki en dikkat çekici turizm yatırımı olan Mardan Palace, yeniden yapılanmasının ardından, kapılarını misafirlerine açtı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Mardan, milli servettir...
Halil Öncü-Antalya
 
Antalya'nın Kundu sahilinde Azeri asıllı Rus iş adamı Telman İsmailov tarafından 1.3 milyar dolara yaptırılan ve 2 yıl önce hizmete açılan 5 yıldızlı Mardan Palace Oteli, bir dönem Rixos Otelleri'nin genel koordinatörlüğünü yürüten yeni CEO’su İrfan Demirok’un yönetiminde yepyeni bir vizyon ile 2011’e “merhaba” dedi.
 
İki sezon önce dünyaca ünlü sanatçılar Monica Bellucci, Sharon Stone, Richard Gere, Tom Jones, Mariah Carey, Paris Hilton gibi isimlerin katılımı ile düzenlenen oldukça şaşalı bir açılış ile turizmin hizmetine geçen Mardan Palace açıldığı iki yılda birçok konuda tartışma konusu olmuştu. Kısa bir süre önce elektrik borcu nedeniyle bir süre önce TEDAŞ tarafından elektrikleri kesilerek gündeme gelen Mardan Palace Hotel açıldığı günden bu güne en çok konuşulan otellerden bir tanesi oldu.
 
Mardan PALACE, yeni CEO’su İrfan Demirok ile 2011 sezonuna adım attı. Tüm bunları bir kenara bırakarak, yepyeni bir anlayış ile yeni CEO’su İrfan Demirok ile 2011 sezonuna adım atan Mardan Palace oteli, basın mensuplarını ağırladı, oteli gezdirdi ve sezon açılış galası düzenledi. Bizde herkes gibi adeta kapalı bir kutu gibi olan Maradan Palace otelinde düzenlenen basın toplantısına katıldık, oteli gezdik ve birçok tur operatörü ve çok sayıda medya mensubunun katıldığı gala yemeğine katıldık. Mardan Palace, dünyanın sayılı otelleri arasında yer alan ve Türkiye’deki en önemli turizm yatırımı olan ve daha önce hiç gitmediğim otellerden bir tanesi. İrfan Bey’in daveti ile bizde merak ettiğimiz Mardan’a doğru yola koyuluyoruz.
 
Mardan Palace Otel, Antalya'da Kundu’da 180 bin metrekarelik bir alana kurulan ve 2 bin yatak kapasitesi ve içinde okyanus ve Akdeniz balıkları ile tropikal balıkların yer aldığı 75 milyon dolara mal olan dev akvaryumu, dünyanın en büyük SPA merkezi bulunan bir tesis. Mardan Palace CEO’su İrfan Demirok’un basın toplantısına geçiyoruz. Oldukça güler yüzlü, turizmin duayen isimlerinden bir tanesi olan Demirok, basın toplantısında 2011 yılında Mardan Palace otelin konseptini bizler ile paylaşıyor.
 
Demirok, burada bir araya gelmemizin nedenini Türk ve dünya turizminin en önemli yatırımlarından birisi olan Mardan Palace’ın yeni konseptini paylaşmak ve yeni yönetim olarak sizlerle tanıştırmaktır! diyerek sözlerini şöyle sürdürüyor: Mardan Palace’ye yepyeni bir konsept… “ Türkiye’nin ve dünyanın en önemli turizm yatırımlarından bir tanesi olan Mardan Palace, oda başına, 2.5 milyon dolar olmak üzere toplam 1.3milyar dolara mal olmuş bir yatırırımdır. Bu değeri Türk ve Dünya turizminde daha iyi yerlere getirmek amacıyla yeniden yapılanarak konseptimizi tamamlamış durumdayız.”
 
Mardan, Türkiye için tam anlamıyla “ Milli bir servettir” “Mardan Palace gibi bir yatırımın Türkiye’de ve Antalya’da olması Türk Turizmi için çok önemli bir konudur. Bu tesis Türkiye için tam anlamıyla “ Milli bir servettir” Mardan Palace gibi önemli bir değeri Türkiye’ye kazandırmak ve Türkiye’nin de böyle eşsiz bir tesis ile dünyada fark yaratmasını sağlamak öncelikli amaçlarımızdandır. Böyle bir yatırımın doğru pazarlanması ve doğru konseptle, doğru tanıtılması gerekiyor. Açıldığı günden bu yana dünyada büyük ses getiren Mardan Palace’de yeni yönetim olarak ,ilk önce konsept üzerinde çalıştık.
 
Mardan Palace daha önce hepinizin bildiği gibi oda-kahvaltı sistemi uygulayan bir tesisti. Deneyimlerimiz ve araştırmalarımız sonucunda konseptte bir değişikliğe gitmemiz gerektiği sonucuna vardık. Bu nedenle Full Board Plus sistemine geçmeyi uygun bulduk. Bu sistem içinde, sabah-öğlen-akşam yemekleri ve yemeklerdeki içecekler fiyata dahil olacaktır. Bunun dışında yapılacak olan ekstralar için misafirlerimiz uygun fiyatlar ile hizmet alabileceklerdir” Doluluk hedefini % 70 olarak belirlediler “Mardan Palace’ın 2011 turizm sezonu içindeki doluluk hedefini yüzde 70 olarak belirledik.
 
Yeni konseptle hizmet verdiğimiz günden itibaren doluluk oranlarımız geçtiğimiz yılın çok üzerindedir. En çok merak edilen konulardan biri de oda fiyatları olduğunu çok iyi biliyoruz. Oda fiyatlarımız sezonun en yoğun dönemindeki kişi başı günlük 300 dolar olarak belirlenmiştir. Villalarımızın 4 kişilik günlük ücreti ise 1500 Euro olacaktır. Bu tesis insanların ödedikleri paranın karşılığını çok daha fazla alabilecekleri yegane bir tesistir” Türk turizmi yükselişini sürdürüyor “Türkiye turizmine inancımız tam. Türk turizminin gelişimi için her şekilde destek veriyoruz. Türk turizminin son 5 yılına bakacak olursak; Türkiye geçmiş senelere göre çok iyi durumdadır. 2023 yılında Türkiye’ye 60, Antalya ya da 20 milyon turistin gelmesi hayal değildir. Hatta bu rakamların 2023 senesinden önce gerçekleşeceğine inanıyorum.”
 
8 farklı restaurant, zengin çeşitlilik “Mardan Palace’ın bünyesinde yer alan bölümlerin her biri birbirinden farklı ve büyüleyicidir. Tesisimizde 8 tane farklı restaurant bulunmaktadır ve 5 tanesi çok özel restaurantlardır. Bu restaurantlar, yemeği, servisi ve orjinalitisini koruyan bir yapıya sahip ve her damak tadına uygun seçenekleriyle zengin bir çeşitlilik sunmaktadır.” Mardan Palace, dünyanın en büyük SPA’sına sahip “Mardan Palace, dünyanın en büyük ve en özel SPA’sına sahiptir. 7500 m2 büyüklüğündeki SPA merkezimizde Hawai,Marakesh,Bali,Tayland gibi zengin seçenekler bulunmaktadır.
 
SPA merkezimizin farklılığını anlatarak değil yaşayarak görülmesi gerektiğini düşünüyoruz” Yepyeni bir eğlence anlayışı “Belirlediğimiz yeni işletme anlayışımızda ile eğlenceye de farklılık getiriyoruz. Bu yıl eğlence konusunda bir ilk gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Küçük misafirlerimize her gün farklı bir konseptte 23 Nisan havası yaşatacağız. Çocuklar her gün farklı bir festival yaşayacaklar. Büyük misafirlerimiz için de eğlence sadece show ile sınırlı kalmayacaktır. İsteyen misafirimiz Jazz dinleyecek, isteyen amfi tiyatroda gösterisini izleyecek.
 
Aynı anda bütün ünitelerimizde her gün canlı müzik ve değişik aktiviiteler olacak. Haftanın üç günü event geceleri gerçekleştireceğiz. Eğlence programımız çok detaylı bir şekilde sürecek. Ayrıca, dünyanın en iyi gece kulüplerinden birinse sahibiz. “ Büyüleyici bir atmosfer Toplantı sonrası diğer basın mensubu arkadaşlarımız ile birlikte, oteli geziyoruz. Gerçekten çok farklı ve hiçbirşeyden kaçınılmadan muhteşem bir tesis yaratılmış. Akdeniz’in ünlü sahillerinden biri olan Antalya Lara sahilinde 180.000 m² alan üzerinde inşa edilmiş olan Mardan Palace, herbiri birbirinden farklı özelliklere sahip toplam 546 odadan ve suitlerden oluşuyor.
 
Antik Osmanlı Saray mimarisi dikkat çekici. Gece düzenlenen muhteşem Sezona merhaba galası ile buradaki izlenimlerimizi tamamlıyoruz. Sanırım yeni konsepti ve yeni yönetim tarzsıyla Mardan Palace bu yıldan sonra daha çok konuşulacak.
 
İrfan DEMİROK Kimdir?
 
İrfan Demirok 1964 yılında Burdur Tefenni’de doğdu. Liseyi Almanya’da bitiren ilk Türk öğrencilerden olan İrfan Demirok üniversite eğitimini, İşletme eğitimleri psikolojisi ile Turizm ve Otel işletmeciliği bölümlerinde tamamlamıştır. Dünyanın turizm devi Tui’ye ait Robinson Club Otellerinde; Almanya, İspanya, Tunus ve Türkiye’de olmak üzere çeşitli dönemlerde ve görevlerde 10 yıl çalışmıştır.
 
1997 yılında Türkiye’ye dönüş yaparak 3 yıl Kaya Grup bünyesinde yöneticilik yaptıktan sonra, son 9 yıl Rixos Grubu’nun CEO ve Başkan yardımcılığını yapmıştır. İrfan Demirok, bugün Olimpians Oteli’nin işletmeciliğini aynı zamanda Mardan Palace Otel’in CEO’luğunu yürütmektedir. Ayrıca turizmle bağlantılı olan diğer yatırımlarına da devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan İrfan Demirok, Almanca, İspanyolca ve İngilizce bilmektedir.

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.