Maraton ateşi, Olympos'ta yanacak...

GATAB tarafından organize edilen 1'inci Uluslararası Olympos Maratonu 2012, 21 Ekim’de Olympos’ta start alacak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Maraton ateşi, Olympos'ta yanacak...

Kemer ve bölgesinin doğal ve kültürel zenginliklerinin tanıtılması, spor turizminin geliştirilmesi ve sezon dışı aylara canlılık getirmesi amacıyla GATAB tarafından organize edilen 1'inci Uluslararası Olympos Maratonu, 21 Ekim’de Olympos’ta start alacak. Dünyanın dört bir yanından gelecek atletlerin katılacağı organizasyon için kayıtlar başladı.

Adını mitolojide tanrıların dağı olarak bilinen Olympos Dağı’ndan alan1'inci Uluslararası Olympos Maratonu 2012, 21 Ekim’de başlayacak. Bölgenin turizm potansiyeline katkı sağlaması kapsamında Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği (GATAB) başta olmak üzere; TEKOB(Tekirova Otelciler Birliği), OLYMPOS Teleferik,  ESCAPE yamaç paraşütü, Eon Tours, Anadolu Hastanesi ve Tekirova Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilecek.                                                                                                                                                                                                                                                                                      

GATAB’ın Öncülüğünde Bölgeye Dev Kazanım…

Eşsiz tabiatı, tarihsel dokusu, doğa harikası yanartaşı ve caretta caretta deniz kaplumbağaları ile bir turizm cenneti olarak bölgesini ulusal ve uluslararası arenada başarıyla tanıtan Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği (GATAB), 21 Ekim’de gerçekleşecek 1'inci Uluslararası Olympos Maratonu 2012 ile dünyanın pek çok ülkesinden sporcunun ve doğa tutkunun bölgeye gelmesini sağlayacak.
 
Ayrıca maratonu takip etmek için dış basından da medya mensubunun gelmesi bekleniyor. Sportif amacının dışında ülke tanıtımına da büyük katkı sağlaması planlanan organizasyon için çalışmalara hız veren GATAB, başarılı bir organizasyon için hazırlık çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Özellikle dünyadaki doğa ve atletizm tutkunları tarafından büyük bir merakla beklenen 1'inci Uluslararası Olympos Maratonu 2012'ye katılım ücretsiz olup, gerekli sağlık şartlarının uygun olduğunu belgeleyen yerli ve yabancı tüm katılımcılara açık olacak.
 
Dereceye Girenlere Ödül…
 
GATAB tarafından organize edilen koşu 42.195 metrelik parkuru ile dikkat çekiyor. 21 Ekim’de saat 10:00’da Olympos/Çıralı’dan başlayacak olan koşu Phaselis’te son bulacak. Maraton boyunca toplamda 6000 mt. patikada, 1000 mt. sahilde, 2.000 mt. asfaltta ve 33,195 mt. de toprak yolda koşulması planlandı.  Büyük Kadın( 18-40 yaş ), Büyük Erkek ( 18-40 yaş ),  Master Kadın ( 41 yaş ve üstü ), Master Erkek ( 41 yaş ve üstü ) olmak üzere toplam 4 ayrı kategoride dereceye girenlere ödüller de verilecek.  21 Ekim’de saat 18.00’da başlayacak ödül töreni sonrasında keyifli bir parti de katılımcıları ve izleyicileri bekliyor.
 
Yarışma sonunda; Büyük Erkekler, Büyük kadınlar, Master erkekler ve Master Kadınlar kategorilerinde ilk 3’e giren yarışmacılara bölgedeki otellerde 2 kişilik her şey dahil 1 haftalık konaklama; 4. gelen yarışmacılara Olympos Dağı’ndan Tekirova’ya yamaç paraşütü uçuşu ve 5-9 arası dereceye giren yarışmacılara Olympos Teleferik davetiyesi verilecek. Ayrıca; parkuru biten her yarışmacıya madalya ve yarışa katılan herkese katılım sertifikası verilecek.
 

“Sürdürülebilir Projelere İmza Atıyoruz…

Maratonu bölgeye kazandıran ve maratonun bölge tanıtımına ciddi ivme katacağına dikkat çeken Tekirova Belediye Başkanı ve GATAB Başkanı Yusuf Üras,  yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Dünya’da önemli liman kenti olan Olympos limanının uluslararası bir maratona ev sahipliği yapması turizm bölgemizi daha iyi tanıtmak için büyük bir avantaj. Bu maratonun Kemer Bölgesi’nin sosyal, kültürel ve eşsiz güzellikteki doğasının tanıtımını gerçekleştireceğiz.
 
GATAB olarak başarılı bir organizasyon yapmak için çalışmalarımızı ve görev dağılımımızı gerçekleştiriyoruz. Hedefimiz sürdürülebilir, özellikle uluslararası projeler üretmek. Bu nedenle ilkini gerçekleştirdiğimiz 1'inci Uluslararası Olympos Maratonu’nu önemsiyoruz. Amacımız bu tür faaliyetlerle bölgemizin güzelliklerini en iyi şekilde tanıtarak alternatif turizm potansiyelimizin kalitesini ve kapasitesini en üst seviyeye çıkartmaktır.”

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.