Manavgattaki olay, karalama kampanyasına dönüştü...

Rus medyasında yer alan, Antalya Manavgat’taki Laphetos Beach Resort Otel’de 11 gün önce Rus kadın turistlere dayak atıldığı yönündeki haberleri yalanlayan otelin genel müdürü Volkan Dağ, "Rus turistler olayı abartıyor ve şova dönüştürüyor" dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Manavgattaki olay, karalama kampanyasına dönüştü...

Manavgat’ın Kızılot Mevkii’ndeki 5 yıldızlı Laphetos Beach Resort Otel’in lobisinde 11 gün önce Rus kadın turistlerin dövüldüğü ve dişinin kırıldığına yönelik haberler üzerine açıklama yapan otelin genel müdürü Volkan Dağ, olayın abartıldığını ve şov malzemesi olarak kullanıldığını söyledi. 6 Ağustos gecesi yaşanan olayla ilgili bilgi veren Volkan Dağ, şöyle dedi:

"O gece ben otelde değildim. Öğrendiğim kadarıyla Rusya vatandaşı 3 kadın turist geç saate kadar diskoda eğlenmiş. Disko kapanınca resepsiyona gelen Rus turistler, yeniden diskoda müzik çalınmasını talep etmiş. Otelimizin işletme sahibinin oğlu Muzaffer Aypek ise, geç saat olduğu için müziğin artık açılmayacağını belirtmiş. Daha sonra turistler, yanlarında getirdikleri müzik çaları çalmaya ve eğlenmeye başlamış.

Ses ve gürültü yapmamaları konusunda defalarca uyarılan turistlerle kısa bir tartışma ve arbede yaşanmış. Bu arbede esnasında bir kadın turistin dişi kırılmış ve ağzına dikiş atılmış. Daha sonra olay jandarmaya yansıyor ve sabaha kadar karakolda ifade veriliyor. Sabah da müşteriler otelden ayrılıp gidiyor."
 
MÜŞTERİLER ŞOV YAPIYOR...
 
Olayla ilgili bir haftadır Rus TV ve gazetelerinden telefonla arandıklarını, hatta canlı
yayına katıldıklarını belirten Volkan Dağ, "Otelde kalan müşterilerimiz adeta şov yaparak tüm kanallarda programlara katılıyor. Kesinlikle yaşanılmaması gerektiği ve üzücü bir olay olduğunu kabul ediyoruz, ama olayın abartılması ve şov malzemesi olarak kullanılması bizi çok rahatsız ediyor. Umarım bir daha böyle bir olay otelimizde yaşanmaz" diye konuştu.

 

RUS SÖZCÜ: TÜRKLER BİZİ SEVİYOR...

Laphetos Beach Resort adlı otelin lobisinde 11 gün önce yaşanan olay, Rusya medyasında dün geniş yer aldı. Haberi ilk olarak turizm haberleri yayınlayan ’Turprom’ adlı site verdi. Daha sonra bazı federal TV kanalları dahil pek çok ulusal gazete ve web sitesinde de haber gün boyunca geniş yer buldu.

Rus devlet turizm örgütü Rosturizm’in basın sözcüsü Oleg Moseyev ise konuyla ilgili medyaya yaptığı açıklamada, "Turistlerimizin şikayet ve taleplerinin her zaman haklı temeli olduğunu söylemek mümkün değil. Türkler bizi orada seviyorlar ve değer veriyorlar. O yüzden otelin sahibinin ve polislerin Rusya vatandaşlarına karşı aşırı ve agresif fiziki güç kullandığına inanmak bana şahsen zor geliyor" dedi. (DHA)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.