Mali kayıp, Thomas Cook CEO'sunu işinden etti...

Avrupa'nın en büyük ikinci tur operatörü olan Thomas Cook grubunun 2007 yılından bu yana CEO’luğunu yapan Manny Fontenla-Novoa şirketin bozulan mali yapısı nedeniyle görevi bırakmak zorunda kaldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Mali kayıp, Thomas Cook CEO'sunu işinden etti...

Thomas Cook yönetim kurulu tarafından yapılan açıklamada, Manny Fontenla-Novoa'nın yerine geçici süreyle Sam Weihagen'in getirildiği açıklandı. Thomas Cook, son dönemde artan borç yükü nedeniyle ciddi sıkıntı yaşamış ve 1.7 milyar dolarlık borcunu yeniden yapılandırmıştı. Gruba uygulamaya çalıştığı stratejisiyle ilgili sıkça hissedarlarla ayrı düşen Fontenla-Novoa, sonunda baskılara dayanamayarak istifa etti.

İskandinav ve Alman pazarında iyi rakamlar yakalayan Thomas Cook, özellikle İngiliz pazarında ciddi kayıplar kaydetti. Şirketin, kış 2010/11 turizm sezonu (Ekim 2010-Mart 2011) dönemi operasyonel zararının toplam 166 milyon pound olduğu açıklanmıştı.  İstifa haberiyle birlikte değerlerinde bir miktar düşen Thomas Cook hisse senetleri, öğleden sonra tekrar toparlanmaya başladı. Thomas Cook hisseleri son bir yılda yüzde 20’den fazla değer kaybetmişti.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.