"Lykia Macera Yarışı" başladı...

Lykia Yolu’nun başladığı noktada yer alan LykiaWorld Ölüdeniz, "Dünya yarış takvimine giren ilk Türk organizasyonu" olan ve Fethiye’nin eşsiz doğasında üçüncü kez gerçekleşen 'Uluslararası Likya Macera Yarışı'na ev sahipliği yapıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
"Lykia Macera Yarışı" başladı...

Bugün Göçek’ten start olan yarış, 300 kilometre sürecek zorlu parkurun ardından 22 Ekim’de LykiaWorld Ölüdeniz’de gerçekleştirilecek ödül töreniyle son bulacak.

LykiaWorld Ölüdeniz ana sponsorluğunda gerçekleşen ve bazı parkuları Tarihi Likya Yolunu da kapsayan 4 günlük müthiş mücadelede Fethiye'nin doğası ve Likya uygarlığı tüm dünyaya bir kez daha tanıtılmış olacak. LykiaWorld Ölüdeniz’de yarışın heyecanını yaşayan konuklar hem yarışı izleyecek hem de Saklıkent, Ksantos, Patara ve Letoon gibi doğa harikası yerleri gezerek unutamayacakları keyifli anlar yaşayacaklar.

Polonya, Danimarka, Fransa ve İsveç’ten 1, Çek Cumhuriyeti’nden 2, Türkiye’den 3 takımın katılacağı yarışta; İngiltere ve Yenizellanda, Uruguay ve İspanya, Fransa ve İsviçre ile İngiltere, Polonya, Maceristan ortaklığıyla toplam 13 takım yarışacak. Dağ bisikleti, trekking, yüzme, kum koşusu ve nehir kanosu gibi zorlu parkurlarda kıyasıya bir mücadelenin yaşanacağı yarışta yarışmacıların konumu ve ilerleyişleri yarış merkezi LykiaWorld Ölüdeniz’den de takip edilecek. Yarışın finalinde 1. gelen ekip, 5 bin TL para ödülünü kazanacak.

Muğla Valiliği tarafından desteklenen ve LykiaWorld Ölüdeniz ana sponsorluğunda düzenlenen ‘Uluslararası Likya Macera Yarışı’, tamamen doğal ortamda gerçekleşerek çevre duyarlılığı ile de ön plana çıkarıyor. Tüm yarış boyunca hiçbir motorlu araç kullanılmadığı gibi çöp atan sporcular da yarıştan diskalifiye  ediliyor.

Dünya yarış takvimine giren ilk Türk organizasyonu olan ‘Uluslararası Likya Macera Yarışı’nın önümüzdeki senelerde de devam etmesi ve dünya yarış camiasında çok daha iyi bir konuma gelmesi hedefleniyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.