Lüks yatakta Belek, Antalya lideri...

Antalya’daki turizm tesislerinin 'Yatak performansı' sıralamasında ilk sırayı Belek aldı. İstanbul Gayrimenkul Değerlendirme ve Danışmanlık (İGD) tarafından Antalya ve ilçelerindeki otel yatak fiyatları ile gelir durumlarını içeren bir rapor hazırlandı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Lüks yatakta Belek, Antalya lideri...

‘Antalya 2010’ isimli rapor, Türk Rivierası’ndaki otellerin sınıflarına göre doluluk seviyelerini ve geceleme fiyatlarını ayrıntılı olarak irdeliyor. Araştırma sonuçlarına göre Belek’teki bir otel yatağı diğer bölgelerdeki bütün otellerden daha fazla gelir üretiyor. Alanya’daki ortalama geceleme ücreti 70 Euro iken, Belek’teki ortalama 120 Euro. Belek’i 110 Euro ile Manavgat ve Kemer izledi.

 

4 yıldızlı otellerde de en yüksek ortalama geceleme fiyatları ile Belek liderliği kaptırmadı. 4 yıldızlı otellerde ortalama yatak ücreti 65-70 Euro arasında gerçekleşti. Oda gelirlerine bakıldığında da farklı bir tablo ortaya çıkmadı. Yıllık bazda hesaplanan tabloda Belek’teki bir oda 130 bin Euro, Kemer’deki bir oda 110 bin Euro, Manavgat’taki bir oda 100 bin Euro gelir üretirken, Alanya’da bu miktar 70 bin Euro olarak hesaplandı. Turizmciler, Belek yöresinin artık ‘seçkin turizmi’ ile özdeşleştiğini belirtti.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.