Lüks yat üretiminde, dünya üçüncüsüyüz..

Antalya Serbest Bölge AŞ (ASBAŞ) Genel Müdürü Zeki Gürses, 12 yılda 205 lüks yat üretildiğini ve bu yatların satışından 362,9 milyon dolar döviz girdisi sağlandığını söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Lüks yat üretiminde, dünya üçüncüsüyüz..

Zeki Gürses, Antalya Serbest Bölgesi’nde  Türk mühendis ve işçisinin emeğiyle üretilen lüks yatların dünya markası haline  geldiğini kaydetti. Antalya Serbest Bölgesi’nde Şubat 2011’de 40,8 milyon dolar olan ticaret  hacminin, bu yılın aynı döneminde yüzde 30 artışla 53 milyon dolara yükseldiğini  belirten Gürses, yılın iki aylık döneminde ise ticaret hacminin geçen yıla göre  yüzde 14 oranında artarak 79,4 milyon dolardan 90,5 milyon dolara çıktığını  bildirdi.

Ticaret hacmindeki artışın, mega yat sektöründen kaynaklandığını anlatan  Gürses, ”Türk mühendis ve işçisinin emeğiyle üretilen lüks yatlarımız dünya  markası haline geldi. Bugün Türkiye, mega yat üretimi sıralamasında dünya  üçüncülüğüne yerleşti” dedi.

Şubat ayında 37 metre boyunda bir yatın üretiminin tamamlanarak sahibine  teslim edildiğini kaydeden Gürses, bununla birlikte bu yıl denize indirilen yat  sayısının iki olduğunu ve yıl sonuna kadar 30 yatın daha denize indirileceğinin  tahmin edildiğini bildirdi. Antalya Serbest Bölgesi’nde mega yat üretiminin 12  yıl önce başladığını anlatan Gürses, ”12 yılda 205 lüks yat üretimi  gerçekleştirildi ve bu yatların satışından toplam 362,9 milyon dolar döviz  girdisi sağlandı” diye konuştu.

Antalya Serbest Bölgesi’nde son yıllarda 60 metre ve üzerinde ultra lüks  yat yapımının giderek arttığına işaret eden Gürses, Avrupa Birliği ülkeleri, ABD  ve İngiltere’den lüks yat yapımı için önemli talep olduğunu vurguladı.

Antalya Serbest Bölgesi’nin ticaret hacminde Türkiye’de Tuzla’dan sonra  ikinci sırada yer aldığını ifade eden Gürses, Serbest Bölge’de yat sektöründe  toplam 52 firma bulunduğunu, bunlardan 34’ünün sadece üretim işlevini yaptığını,  diğer firmaların da bakım, onarım ve hizmet işleriyle uğraştığını sözlerine  ekledi. (Milliyet)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.