Lüks turizm için servet harcanacak... Uzayda yemek 495 Bin Dolar'dan başlıyor

Michelin yıldızlı şef Rasmus Munk'ın hazırladığı yemekler uzayda servis edilecek. Sadece altı kişinin katılacağı bu özel yemeğin bedelinin 495 Bin Dolar'dan başladığı kaydedildi.

17/03/2024 22:52
Lüks turizm için servet harcanacak... Uzayda yemek 495 Bin Dolar'dan başlıyor

İlk lüks uzay turizmi şirketlerinden biri olan SpaceVIP'nin, Michelin yıldızlı Danimarkalı şef Rasmus Munk ile 'uzayda yemek' deneyimine ev sahipliği yapacağı belirtildi. Odatv'de yer alan habere göre, altı kişinin altı saatlik uzay yolculuğu için bilet fiyatları 495 Bin Dolar'dan (yaklaşık 15 Milyon 887 Bin TL) başlıyor.

New York Post'a konuşan SpaceVIP'in kurucusu Roman Chiporukha, "Bu, insan bilincini yükseltmek ve evrensel uzay okuryazarlığını teşvik etmek için uzay yolculuğunun gücünden yararlanmak amacıyla önde gelen sanatçılarla ortaklaşa düzenlenen bir dizi keşif gezisinin ilkidir" dedi.

Elde edilen gelir, Uzay Ödülü Vakfı'na aktarılacak

Elde edilen gelirin, bilim ve teknolojide cinsiyet eşitliğini destekleyen Uzay Ödülü Vakfı'na aktarılacağı ifade edildi.Söz konusu yemekli uzay yolculuğunun, Space Perspective şirketine ait ilk sıfır karbon emisyonlu uzay gemisi 'Neptün' ile yapılacağı belirtildi.

'Neptün' bir roket değil, uzay balonu tarafından yavaşça hareket ettirilen basınçlı bir kapsül olarak tanıtıldı. Space Perspective'in kurucusu ve eş CEO'su Jane Poynter, şu ifadeleri kullandı: "Eşsiz uzay uçuşlarımızla, insanlar için hayatlarını tamamen değiştirebilecek bu anı mümkün kılıyoruz; biz insanların dünyaya ve onun içindeki yerimize bakış açımızda derin bir değişim."

New York Post'un aktardığına göre yolcular, deniz seviyesinden 30,5 kilometre yüksekliğe çıktıklarında, Wi-Fi erişimine sahip olacaklar ve deneyimlerini canlı yayınlayabilecek, uçuşları sırasında Dünya'daki arkadaşları ve aileleriyle bağlantı kurabilecekler.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.