Lufthansa yine Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi nde

Deutsche Lufthansa AG bugüne kadarki en yüksek sonucu alarak tüm dünyada kabul gören Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi ndeki DJSI yerini bir kez daha kanıtlamış oldu.

31/12/2019 23:40
Lufthansa yine Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi nde

Lufthansa sosyal performans alanında da yeni kıstaslar belirlemek suretiyle sektör lideri konumunda bulunuyor. Bu alanda Lufthansa personel gelişimi, kalifiye eleman istihdamı ve kurumsal sadakat kriterlerinde yüksek puan aldı. Lufthansa çevre koruma kriterlerinde ise, gürültü kirliliğinin azaltılması ve yerel hava kalitesi konularında en yüksek notu aldı. Ekonomik alanda ise özellikle havayolu şirketinin verimliliği takdir edildi.

İsviçre'de bulunan Sustainable Asset Management Indexes GmbH (SAM) tüm dünyada yaklaşık 2.500 kuruluşu ekonomik, ekolojik ve sosyal performansları açısından değerlendirerek Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi (DJSI) için her sektörün en iyilerini belirliyor. Lufthansa uzun yıllardan beri DJSI içinde güçlü bir yere sahip bulunuyor ve dolayısıyla dünya genelinde sürdürülebilirlik açısından lider konumda bulunan şirketler arasında yer alıyor. DJSI içinde dünyada sadece üç havayolu şirketi temsil ediliyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.