Lufthansa grevi, İstanbul hattını da vurdu...

Almanya’nın en büyük havayolu şirketi Lufthansa’nın kabin personelini temsil eden Ufo sendikasının dün başlattığı iş bırakma eylemi İstanbul’dan Almanya’ya giden yolcuları da etkiledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Lufthansa grevi, İstanbul hattını da vurdu...

Lufthansa’da geçtiğimiz haftada 8 saat süren bir grev yaşanmıştı. Öte yandan mayıs ayı sonunda greve giden Türk Hava Yolları’nın 305 çalışanı işten atılmıştı.

İşten çıkarılma henüz yok...

Alman kamuoyunda adı, “Yeri ve Saati Belirsiz Grevler” olarak adlandırılan ani uçuş iptalleri üzerine biletlerini iptal ettirmek zorunda kalan yolcular Atatürk Havalimanı’nda uzun kuyruklar oluşturdu. Grevlerin hangi hava limanlarını etkileyeceği hakkında grevden 6 saat öncesine kadar bilgi vermeyeceklerini belirten sendika yolcuların gecikmelere ve sefer iptallerine hazırlıklı olmasını istedi. Türkiye’de THY çalışanlarının bilgi vermeden greve gitmesi işten atılmayla sonuçlanmıştı. Lufthansa cephesinde ise böylesine bir uygulamaya gidilmedi. 

Yüzde 5 zam istiyorlar...

Geçen hafta bine yakın çalışanın iş bırakmasıyla birçok aktarmalı seferde gecikme ve iptaller yaşanmıştı. Ufo sendikası toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde temsil ettiği 19 bin çalışana yüzde 5 zam isterken, Lufthansa oranı yüksek buluyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.