Lufthansa'dan, pilot grevi nedeniyle özel uçuş programı...

Lufthansa havayolları, pilot grevi nedeniyle www.lufthansa.com'da özel uçuş programı yayınladı. Lufthansa, "Vereinigung Cockpit" sendikası tarafından başlatılan grev tedbirleri sonucunda, 22-25 Şubat tarihlerinde, Pazartesi'den Perşembe'ye kadar olan uçuş programında gerekli ayarlamaları da yaptı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Lufthansa'dan, pilot grevi nedeniyle özel uçuş programı...

Lufthansa'dan yapılan açıklama şöyle:

 

Lufthansa, “Vereinigung Cockpit” sendikası tarafından başlatılan grev tedbirleri sonucunda, 22-25 Şubat tarihlerinde, Pazartesi’den Perşembe’ye kadar olan uçuş programında gerekli ayarlamaları yapmaktadır. Grevden etkilenecek Lufthansa uçuşlarının yaklaşık üçte ikisi iptal edilmek durumunda kalacak, ancak Lufthansa’nın Lufthansa CityLine gibi bölgesel ortaklarının uçuşları programa uygun olarak gerçekleştirilecektir.

 

Grev süresince geçerli olacak özel uçuş programına www.lufthansa.com Internet adresinden ulaşılabilir. Söz konusu programda mevcut planlama çerçevesinde gerçekleştirilecek bütün uçuşların listesi yer almaktadır. Grev günlerinde söz konusu olacak fiili çalışma koşullarına bağlı olarak, özel uçuş programında başka değişiklikler de yapılabilecektir.

 

Ortak havayollarından birinin (ortak kodlu) gerçekleştireceği uçuşlar için Lufthansa bileti satın almış olan müşterilerin LH uçuş numaraları özel uçuş programında yer almayacaktır, zira Lufthansa’nın ortak havayolları grevden etkilenmeyeği için uçuşları da planlandığı gibi gerçekleştirilecektir.

 

Lufthansa, müşterilerine mümkün olan en kısa sürede bilgi verip, alternatif yolculuk seçenekleri sunmak üzere elinden gelen gayreti göstermektedir.  22 – 25 Şubat dönemi için Lufthansa uçuş rezervasyonu yaptırmış olan yolcular; biletleri 18 Şubat’tan önce düzenlenmiş ise, yeni yolculuk tarihleri 31 Mayıs 2010’dan önceki bir tarihte ise ve varış ve kalkış destinasyonları aynı kaldığı takdirde ve yolculuk planlarını değiştirmeyi istemeleri durumunda, bir kereye mahsus olmak üzere ücretsiz olarak bir başka Lufthansa uçuşu için rezervasyon yaptırabileceklerdir.

 

Uçuş iptal edilmiş ve yolculuk amaçları geçerliliğini yitirmiş ise, yolcular rezervasyonlarını ücretsiz olarak iptal edebileceklerdir. Yolcular, www.lufthansa.com Internet sitesinde "My bookings" (Rezervasyonlarım) başlığı altında uçuşlarının durumunu sürekli olarak kontrol edebilme olanağına sahiptirler. Uçuş iptalleri ve rezervasyonlar bu ekranda görüntülenecektir. Yeniden rezervasyon yapılmış ise, yolculuk alternatifleri de yine bu ekranda görüntülenecektir.

 

Uçuşları iptal edilmiş olan Almanya iç hatlar yolcuları, aynı rota için aynı yolculuk sınıfında tren bileti satın alıp, daha sonra, Lufthansa’dan satın aldıkları uçak biletiyle birlikte, ücret  iadesi talebinde bulunabileceklerdir. Bu yolcular, elektronik biletlerinin yolcu alındı belgelerine www.lufthansa.com Internet sitesinde “Information & Service > Check-in > Passenger Receipt” (Bilgi & Hizmetler > Check-in > Yolcu Alındı Belgeleri) kısmından ulaşabilirler.

 

Müşterilerimiz, rezervasyonlarıyla ilgili bilgi almak, tekrar rezervasyon seçenekleri ve iptal işlemleri için 0212 - 354 88 88 numaralı ücretsiz telefonu kullanmayı sürdürebilirler.

 

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.