Louvre Müzesi 3 ay sonra yeniden açıldı

Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan Louvre Müzesi, koronavirüs (Covid-19) nedeniyle kapalı kaldığı 3 ayın ardından kapılarını yeniden ziyaretçilere açtı.

06/07/2020 22:25
Louvre Müzesi 3 ay sonra yeniden açıldı

Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan dünyaca ünlü Louvre Müzesi, koronavirüs (Covid-19) nedeniyle kapalı kaldığı 3 ayın ardından kapılarını yeniden ziyaretçilere açtı.

Efsanevi Mona Lisa ve müzenin antikalar koleksiyonu da dahil olmak üzere önemli sergiler yeniden ziyaretçiler için açılsa da mesafenin sorunlu olduğu bazı galerilerin kapalı kalmaya devam edeceği ifade edildi. Ziyaretçilerin ise sosyal mesafe kurallarına uyması ve maske takması gerektiği belirtildi.

Louvre'u geçen yıl 9.6 milyon kişi ziyaret etti

Tüm ziyaretler için önceden rezervasyon ve zaman kısıtlaması zorunluluğu getiren müze yönetimi, turizmin ağır kayıp vermesi nedeniyle ekonomik açıdan zor döneme hazırlıklı olunması uyarısı yaptı.

Müzeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistler, müzenin tadını çıkardı. Hürriyet'in haberine göre, Müze Direktörü Jean-Luc Martinez, pandemi nedeniyle yabancı turist akışının durduğunu ve dünya virüse adapte olana dek fazla yabancı turist gelmeyeceğini söyledi.

Ziyaretçilerinin yüzde 80'ini kaybedeceklerini dile getiren Martinez, geçen yıl Louvre'u gezen 9.6 milyon ziyaretçinin yüzde 70'nin yabancı olduğuna dikkat çekti.

Fransa'da son durum

Worldometers verilerine göre, Fransada toplamda 166 bin 960 koronavirüs vakası tespit edildi. Bunların arasından 77 bin 60 kişi iyileşirken; 29 bin 893 kişi de hayatını kaybetti. Ülkede 60 bin 7 aktif vaka bulunuyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.