Listede THY de var... 2022'nin en iyi havayolları belli oldu

Skytrax adlı İngiltere merkezli uçuş araştırmaları şirketi, yılın en iyi hava yolllarını açıkladı. Değerlendirmede, uçuş ekibi, havalimanları, dinlenme salonu, uçak içindeki eğlence ve ikram gibi unsurlar dikkate alındı.

27/09/2022 12:31
Listede THY de var... 2022'nin en iyi havayolları belli oldu

Skytrax adlı İngiltere merkezli uçuş araştırmaları şirketi, yılın en iyi hava yolllarını açıkladı. Değerlendirmede, uçuş ekibi, havalimanları, dinlenme salonu, uçak içindeki eğlence ve ikram gibi unsurlar dikkate alındı. NTV'de yer alan habere göre, listede Türkiye'den Türk Hava Yolları (THY) ilk 10'da yer aldı.

Yeni tip corona virüs (Covid-19) pandemisinin vurduğu havacılık sektörü, bu yıl ülkelerdeki seyahat kısıtlamalarının hafiflemesinin ardından hızla toparlanmaya başladı. İngiltere'de faaliyet gösteren Skytrax adlı uçuş araştıramaları şirketi 2019'dan beri ilk kez "Dünyanın En iyi Havayolu" ödül törenini düzenledi.

14 MİLYON KİŞİYLE ANKET YAPILDI

Şirketten yapılan açıklamada dünyanın en iyi havayollarını belirlemek için Eylül 2021 ile Ağustos 2022 arasında 100 ülkeden 14 milyon kişiyle anket yapıldığı belirtildi. Katılımcılara, uçuş ekibi, havalimanları, dinlenme salonu, uçak  içindeki eğlence ve ikramlar hakkında sorular soruldu.

Skytrax'a göre 2022'nin en iyi 20 havayolu şu şekilde:

  1. Vistara
  1. Virgin Atlantic
  1. EVA Air
  1. KLM
  1. Cathay Pacific
  1. Lufthansa
  1. Hainan Airlines
  1. China Southern Airlines
  1. Etihad Airways
  1. British Airways
  1. Swiss International Air Lines
  1. Korean Air
  1. Air France
  1. Türk Hava Yolları (THY)
  1. Japan Airlines
  1. Qantas Airways
  1. ANA (All Nippon Airways)
  1. Emirates
  1. Singapore Airlines
  1. Qatar Airways

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.