Liseli gençten, örnek davranış...

Bu websitesi Lise öğrencisi turizmci Eyüp Babür’ün oğlu Tolga Babür’ün bir sosyal sorumluluk projesi. Babür dünyamızın en önemli üç temel unsuru olan insan, havyan ve çevre duyarlılığından yola çıkarak yaygın erişim gücü olan 3 farklı yardım kuruluşu seçti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Liseli gençten, örnek davranış...
Otel rezervasyonunuzu yaparken iyi bir amaca da destek olmayı ister misiniz? WWF Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı), HAYTAP (Hayvan Hakları Federasyonu) ve UNICEF. Böylelikle Türkiye'nin farklı bölgelerinde ihtiyacı olan çocuklara, hayvanlara ve çevre korumasına destek sağlamayı düşündü.

Tolga Babür’ün yarattığı www.sosrooms.com sitesinden Booking.com sitesine bir linkle bağlanarak bu sitede bir otel rezervasyonu yapılması durumunda Booking.com’un SOSRooms.com’a ödeyeceği komisyon gelirlerinin istisnasız olarak tümü bu üç yardım kuruluşuna bağışlanacak. Web sitesinde yapılacak her rezervasyonla, hiç bir ek bir ücret ödenmeden bu yardım kuruluşlarına bağış yapılmış olacak.
 
SOSRooms.com'da booking.com’daki hizmet, otel seçenekleri ve fiyatların  birebir aynısı bulunuyor. Elde edilen gelirlerin ve  ilgili yardım kuruluşlarına yapılan bağışların doğruluğunu PriceWaterhouseCoopers her üç ayda bir denetliyor.
www.sosrooms.com sitesinin herkese örnek genç kurucusu Tolga Babür kısa süre önce hayata geçirdiği sosrooms.com'u Turizm Aktüel'e anlattı...



16 yaşındaki Lise öğrencisi, Tolga Babür’ün yarattığı www.sosrooms.com sitesinden Booking.com sitesine bir linkle bağlanılıyor...

 www.sosrooms.com hangi hayır kuruluşlarına nasıl bir destek sağlayacak?
Site tüm elde edeceği geliri üç yardım kuruluşuna bağışlayacak.  Bu kuruluşları seçerken  dünyamızın 3 temel unsuru ile ilgili yardıma ihtiyacı olanları desteklemek hedefledi; İnsan, Hayvan ve Doğa. İnsanlara ve özellikle her konuda desteğe ihtiyacı olan çocuklara yardım için UNICEF Türkiye, Hayvanlara yardım için HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu, çevremiz ve doğal hayatın korunmasına destek için ise WWF Türkiye‘ye destek öngörülmütür.

Fikir nasıl doğdu ve ne kadar sürede bu proje gerçekleştirildi?
Bu proje, Booking.com'da geçen yaz yaptığım bir aylık stajdan sonra doğdu denebilir.  Booking.comte bugün dünyada on-line otel rezervasyonları konusunda en çok kullanılan ve tüm dünyadan binlerce  otel seçeneği sunan bir site. Burada hem Online Seyahat Acentaları, hem de sistemin nasıl işlediği ile ilgili pek çok şey öğrendim; Affiliate Programı (Çözüm Ortaklığı) da bunlara dahil.
Affiliate Program’ının temeli, kendi sitenizden Booking.com sitesine bir link verilmesine dayanıyor. Kişilerin bu linki kullanılarak Booking.com’a atlaması durumunda, Booking.com, sitesinde yapılan otel rezervasyonları nedeniyle elde ettiği komisyonların belli bir bölümünü kendisine link veren siteye ödüyor.
Sokak köpeklerinin durumu beni her zaman üzmüştü ve hayalim ileride onlar için bir çiftlik alarak onlara sağlıklı ve mutlu bir ortam sunmaktı. Affiliate Programını duyduktan sonra, "Neden bir web sitesi oluşturarak kazandığım parayı köpeklere yardım etmek için kullanmıyorum ki?" diye düşünmeye başladım. Daha fazla değerlendirdikten sonra websitesini üç temel yardım hareketi üzerine kurulu bir proje olarak geliştirmeye karar verdim.


Bir ay önce faaliyete geçen www.sosrooms.com, 5 dilde faaliyetini sürdürüyor...

Bu önemli kararın arkasından yardım edeceği kuruluşları seçmek için araştırmalara başladı.  Pek çok görüşme, tartışma ve değerlendirmelerden sonra Unicef Türkiye, HAYTAP ve WWF Türkiye’nin en uygun kuruluşlar olduğunu belirledi. Bu kuruluşların da projesini desteklemesi sonucunda artık projenin alt yapısı için son adıma ihtiyaç kalmıştı; yapılacak yadımların yerine ulaştığının resmi olarak denetlenmesi ve teyid edilmesi. 
Bunun için de dünyanın en güvenilir denetim firmalarından PriceWaterhouseCoopers Türkiye ile görüştü. PWC Tolga’nın kuracağı siteye Booking.com tarafından ödenecek komisyonların tutarını ve bu tutarın tümünün belirlenen 3 derneğe eksiksiz olarak aktarılmasını her 3 ayda bir denetlemeyi üstlendi. Alt yapı hazırlıklarının tamamlanmasıyla  www.sosrooms.com bir ay eönce yayın hayatına başladı. 

Peki, bu güzel ve örnek projeye nasıl destek verilebilir?
Bu projenin özelliği bahsedilen yardım kuruluşlarına, kişilerin hiç bir zahmete girmeden ve hiçbir para ödemeden yardım edebilecek olması. Tek yapılacak şey, dünyanın herhangi bir yerinde bir otel rezervasyonu yapmak istediğinde, kişinin  www.sosrooms.com sitesine girmesi ve burada gitmek istediği şehir ismini yazarak Booking.com sitesine atlaması.  Kişi artık Booking.com sitesinde bu sitenin herkese sunduğu aynı fiyatlarla otel rezervasyonunu yapacak, fakat bu siteye  www.sosrooms.com’dan atladığı için kendisine hiçbir maliyeti olmadan dünyamız için bir fark yaratma şansını elde edecek.




Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.