Limak, yurtdışında otel açacak...

Önümüzdeki dönemde İstanbul, Kıbrıs ve Tarsus’ta otel açılışlarına hazırlanan, Limak Otel Grubu, yurtdışı projelere odaklandı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Limak, yurtdışında otel açacak...

Yakın coğrafyada otel yatırım yapma hedefiyle araştırmalarını yoğunlaştıran Limak Otel Grubu yakın dönemde ise Kıbrıs’ın Bafra bölgesinde Luxury Style 5 yıldızlı Babylon Deluxe Hotel ve Dynasty Convention Center ve Mersin Tarsus’ta 18 delikli golf sahası olan 5 yıldızlı ve 4 yıldızlı yan yana iki otelden oluşacak, toplamda üç otel açma hazırlığı içerisinde. 8. Otelini ise İstanbul’un yeni finans merkezi Kavacık’ta Limak Eurasia Luxury Hotel adıyla hizmete açan Limak International Hotels & Resorts, 2011 sezonunda 2010’a göre yüzde 7 artan misafir sayısıyla doluluk oranını da yüzde 92 ye çıkartı.

Turizm sektörünün öncü gruplarından Limak Holding, Türk turizminde sahip olduğu 16 yıllık deneyimiyle yurtiçi ve yurtdışında yeni otel yatırımına hazırlanıyor. Tümü 5 yıldızlı ve butik otelden oluşan 8 adet oteli ve 6.000 yatak kapasitesi ile Türkiye’nin en büyük yerli otel zincirleri arasında yer alan Limak Otel Grubu, 5 yıl içerisinde ise otel sayısını 12’ye çıkarmayı hedefliyor. 

2011 yaz sezonunu yüzde 97 gibi yüksek bir doluluk oranı ile geçiren Limak Otel Grubu, 8. otelini ise İstanbul’un yeni finans merkezi Kavacık’ta Limak Eurasia Luxury Hotel adıyla hizmete soktu. Resmi açılışı henüz yapılmamakla birlikte, misafir ağırlamaya başlayan Limak Eurasia Luxury Hotel, Kavacık’ın ilk ve tek 5 yıldızlı oteli olarak, kişiye özel hizmet anlayışıyla faaliyet gösterecek. 

Kıbrıs ve Tarsus’ta da otel açıyor…

Limak Otel Grubu, Kıbrıs’ın Bafra Bölgesinde Luxury Style 5 yıldızlı Babylon Deluxe Hotel ve Dynasty Convention Center ve Mersin Tarsus’ta 18 delikli golf sahası olan 5 yıldızlı ve 4 yıldızlı olmak üzere yan yana 2 otelden oluşacak toplamda 3 otel projesinin inşaatına ise devam ediyor. Limak Holding ve Limak Yatırım’ın faaliyet gösterdiği ülkelerde otel açmayı hedeflediklerini söyleyen Limak International Hotels&Resorts Genel Koordinatörü Kaan Kavaloğlu, “Yakın dönem hedefimizi, uluslararası bir otel zinciri olmak. Bunun için de yakın coğrafyamız içerisindeki fırsatları inceliyoruz. Hedef ülkelerimiz ise kısa dönemde Balkanlar ve Orta Doğu, orta ve uzun dönemde Uzak Doğu ve Amerika” dedi.

Ortalamada yüzde 92 doluluk oranlarını yakalamalarının ise bir şans olmadığı noktasının altını çizen Kavaloğlu, bu başarıda çalışanlarının da büyük rolü olduğunu belirterek şunları söyledi:

“İçinde bulunduğumuz sektörde her zaman kaliteli ve güvenilir ürün ve hizmet sunarken, müşteri memnuniyetini her şeyin üzerinde tutarız. Bilimselliğimiz, uzmanlığımız ve profesyonelliğimizle müşterilerimizin ihtiyaç ve beklentilerini karşılamakla kalmaz, daha fazlasını vermek için sürekli mükemmeli ararız. Limak Otel Grubu’nu temsil eden Limak International Hotels&Resorts’ün tüm çalışanları da bu süreç içerisinde yer alır. Birimler, belirli periyotlarla yöneticileriyle bir araya gelerek, hizmet kalitemizi daha da yukarılara taşıyacak fikir ve önerilerini paylaşır. Her birim, kendi içinde bu önerileri değerlendirdikten sonra, her ay birim müdürleri ile gerçekleştirdiğimiz inovasyon toplantısında bu fikirler masaya yatırır.

Ortak aklın süzgecinden geçirdiğimiz bu fikirlerden beğenilenler hayata geçirilir. Fikri öneren birim ve çalışan da ödüllendirilir. Bu tüm çalışanlarımızı yönetimsel süreçlere dâhil olmasını da sağlıyor. Limak Otelleri’nin sektör ortalamasının üzerinde doluluk oranları yakalamasında, çalışanlarımızın vizyonlarını iş süreçlerimize dâhil edebilecek olmalarını bilmeleri çok önemli bir faktör.” 
 
Çalışan sayısı 2000’e ulaştı...
 
Limak International Hotels&Resorts’un, Türkiye’nin en hızlı büyüyen lüks otel zincirlerinden biri olduğu noktasının altını çizen ve bu büyümeyi istihdam oranlarındaki artışın da gösterdiğini ifade eden Kavaloğlu, 2009’de 1650 kişi olan istihdam sayısının 2010’da yüzde 6 arttığını, 2011’a gelindiğinde ise bu oranın yüzde 14 artış ile iki bine ulaştığını söyledi.
 
Kavaloğlu şunları söyledi: “İşsizlik sorununun olduğu bu dönemde 2000 kişiye istihdam sağlayan bir grup olarak mutluyuz. 12 ay açık olan otellerimiz, bu çalışan sayısının yüzde 80 ‘ini kış mevsiminde de koruyor. Yüksek sezonda, az sayıda sözleşmeli personel çalıştırıyor olmak ve çalışanlarımızın büyük bir bölümünün sürekli personelimiz olması, istihdam devamlılığı yaratmak ve sağlamak adına bize gurur verirken, bu müşterilerimize sunduğumuz hizmet kalitemizi de koruyarak yükseltmemizi sağlıyor” dedi. 
 
Başarılı uygulamalar sonucu bu yıl misafir sayılarının arttığına dikkat çeken Kavaloğlu  “Misafir profilimiz çok çeşitlendi. Ağırlıklı olarak Almanya, Hollanda, Belçika, İngiltere, Orta Avrupa ülkeleri, İskandinav ülkeleri, Rusya ve BDT Devletleri ile Orta Doğu ülkelerinden oluşan toplam 40 ülkeden misafir kitlemiz var. 2011’de misafir sayısında yüzde 5 artış hedefliyoruz” dedi. 
 
Çalışanlar geliştirdi, Limak Otel Grubu 10.000 metrekare yanan alanı yeşillendirdi...
Kavaloğlu, Limak Otel Grubu personelinin geliştirdiği, kendileri için değeri en yüksek projenin ise hatıra ormanı oluşturmak olduğunu söyledi. Çevre bilinci çerçevesinde otel personeli ve misafirleri için Antalya Serik'de hatıra ormanı oluşturduklarını açıklayan Kavaloğlu; “Son derece çevreci bir grubuz. Otel arazimiz içerisinde yer alan ağaçları kesmemek için, otel projesini yeniden şekillendirmiş ender gruplardan biriyiz.
 
Geçen yıl yaşanan büyük orman yangını sonrası çalışanlarımızdan gelen bu fikir doğrultusunda Antalya’nın Serik ilçesinde bir hatıra ormanı oluşturduk. Bu ormana çalışan ve misafirlerimiz için beş binin üzerinde ağaç dikimi gerçekleştirdik. Hatıra ormanımızı büyütmeye devam edeceğiz. Tüm organizasyonların ve otellerin özellikle turizm bölgelerinde bu tip etkinliklere ağırlık vermesi gelecek açısından hayati önem taşıyor" dedi.
 
Limak International Hotels&Resorts bünyesinde yer alan oteller...
 
Eurasia Luxury Hotel (Kavacık, İstanbul), Arcadia Hotel&Resort (Belek, Antalya), Limra Hotel&Resort (Kemer, Antalya), Atlantis Deluxe Hotel&Resort (Belek, Antalya), Lara Deluxe Hotel&Resort (Lara, Antalya), Ambassadore Boutique Hotel (Ankara), ISG Airport Hotel (İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı), Limak Thermal Boutique Hotel (Yalova)

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.