Limak'tan, İŞKUR işbirliğiyle aşçılık kursu...

Limak Oteller Grubu Genel Koordinatörü Hakan Saatçıoğlu, sektörde önemli sorunlardan birinin kaliteli personel olduğunu vurguladı ve sektörün hızlı büyümesinin ve çalışma periyodunu 12 aya yayamamasının önemli bir engel oluşturduğunu belirtti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Limak'tan, İŞKUR işbirliğiyle aşçılık kursu...

Sektöre liderlik yapan kimi kuruluşların bu konuda olumlu kimi projeleri hayata geçirdiğini anlatan Saatçıoğlu, ancak bunun genel yüzde içinde küçük kaldığını, sektörde kalıcı olmak isteyen tüm tesislerin geleceğe yatırım denilen personelin eğitimini ciddiye almalarının zorunlu olduğunu vurguladı.

 

Saatçıoğlu açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

 

'Sektörün kalifiye personel sorunu konusunda herkes hemfikir, ancak üzerinde anlaşılamayan konu, bu personel kualifikasyonunu kimin sağlayacağı? Devlet mi, işletmeler mi yoksa çalışanların kendi sorunu mu bu? Eğitim konusunu Limak Grup Otelleri olarak sosyal bir bakış açısıyla değerlendiriyoruz. Bu sorunun çözümü için tüm paydaşların işbirliği içerisinde olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu yıl hayata geçirdiğimiz istihdam garantili mesleki eğitim kurslarda bu bakış açımızın sonucu olarak hayata geçti ve ilk mezunlarını verdi. Bu çalışmada sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman ihtiyacını gidermek amacıyla İŞKUR Antalya İl Müdürlüğü ile işbirliği yaptık.'

 

Saatçıoğlu, aşçılık konusunda 25'er öğrenciden oluşan 4 gruba, iki ay teori üç ay da uygulamalı eğitim verildiğini ve bu öğrencilerin tamamının iş bulduğunu belirtti.

 

'Limak Grup Otelleri olarak biz eğitim konusunda üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız. Bizim otellerimiz yıllardan beri uygulamış olduğu kalite yönetim sistemleri dahilinde kurumsallaşmasını gerçekleştirmekte ve sektörde bir okul gibi işlev görmektedir. Bizden ayrılan çalışanlarımız yeni tesislerde terfiler alarak başarılı işler yapıyorlar. Bu oluşum bizi sektöre olan katkımız anlamında mutlu etmektedir.'

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.