Likya yürüyüşüne, Avrupa'dan büyük ilgi...

Kaşlı turizmciler, kış aylarında da turizmi canlı tutmak amacıyla 14 günlük Likya yolu yürüyüşü düzenliyor. Yürüyüş, 20 kişilik gruplarla yapılıyor. Daha çok Avrupalı turistlerin ilgi gösterdiği programda 14 günde yaklaşık 200 kilometre yol katediliyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Likya yürüyüşüne, Avrupa'dan büyük ilgi...

Likya uygarlığının başkenti Patara Antik Kenti'nde başlayan yürüyüş, profesyonel rehberler eşliğinde Xanthos Antik Kenti'ne kadar devam ediyor. Buradan otobüsle Kaş'a geçen turistler, Çukurbağ köyündeki Fellos Antik Kenti'nde tekrar yürüyüşe geçiyorlar. Kaş'tan Kekova'ya otobüsle geçilmesinin ardından yürüyüşe katılanlar, Theimussa Antik Kenti gezilerek Likya yolundan Simena Antik Kenti'ne ulaşıyorlar.

 

Simena Antik Kenti'nde denizden 400 metre yükseklikteki Simena Kalesi'ne tırmanan tatilciler, buradan denize inerek yatla Batık Kent'i geziyorlar. Simena Antik Kenti'nin devamı olan Tersane Koyu'nda yattan inen turistler, antik kentte de inceleme yapma fırsatı buluyorlar. Otobüsle Kumluca'nın Mavikent beldesine geçilmesinin ardından Adrasan, Gelidonya Feneri, Olimpos Antik Kenti ve Çıralı'daki Yanartaş parkurları yürüyen tatulciler, buradan Phaselis Antik Kenti'ne geçiliyorlar. Son yürüyüş ise Termesos Antik Kenti'nde yapılarak 14 günlük tur tamamlanıyor.

 

KATILANLAR MEMNUN...

 

Yürüyüşe katılan Alman Ellie Bickler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgenin adeta bir cennet olduğunu belirterek, ''Tarihi öyküsü, doğası, dağları harika ve çok güzel. İnsanlar çok cana yakın. Yemekler çok güzel. Her şey şahane. İlk kez Türkiye'ye geldim. Her şeyiyle mükemmel bir ülke'' dedi. İngiliz Roberta Cameron da Likya yolunun çok ilginç olduğunu, köylerdeki yaşamın ise kendisine oldukça farklı geldiğini anlattı. Cameron, ''Bu kadar zengin bir tarih dünyanın hiçbir yerinde yok'' diye konuştu.

 

İngiliz David Beer ise ikinci kez Türkiye'ye geldiğini belirterek, yıllar önce Marmaris'e geldiğini, tarihi, doğası, bitki zenginliği, iklim güzelliği gibi birçok değeri barındırdığı için Türkiye'ye hayran olduğunu dile getirdi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.