Kuzey Kıbrıs turizmi şaha kalkacak

Kuzey Kıbrıs Turizmi'nin geleceği tüm Akdeniz sahillerimizi yakından ilgilendiriyor.

Hüseyin Baraner Hüseyin Baraner 13/01/2020 11:00
Kuzey Kıbrıs turizmi şaha kalkacak

"Nothing Compares To North Cyprus "

Kuzey Kıbrıs turizmi şaha kalkacak!

Bu hafta sonu Girne'de TTGA üyeleri Murat Toktaş, Birol Akman, POYD başkanı Ülkay Atmaca, TÜRSAB'ı temsilen Numan Olcar ve TUROYD başkanı Ali Can Aksu ile Kuzey Kıbrıs Turizm Şurası'na katıldık.

Kuzey Kıbrıs’ın lokomotif sektörü turizmde, yurt içi ve dışından paydaşların katılımıyla 2020-2030 Stratejik Planı’nın belirlenmesi amacıyla düzenlenen Turizm Şurası çok verimli geçti. Yurtdışından büyük katılım ile gerçekleşen şuradan önemli kararlar çıktı.

KKTC turizmi geleceğini planlıyor

Başbakan Ersin Tatar, “Kuzey Kıbrıs’ın 5-10 yıl içerisinde yılda 2-3 milyon turist yakalaması, gerçekçi bir hedeftir” diyerek adada turizm seferberliği başlattı.

“KKTC Turizmi Geleceğini Planlıyor” sloganıyla Girne Karakum’daki Vuni Palace Otel’de yer alan şura, Kuzey Kıbrıs'ın turizmde kaderini değiştirecek nitelikte önemli öneriler paketi ile tamamlandı.

Biz Türkiye'den gelen katılımcılara dostluk ve misafirperliğini esirgemeyen Kuzey Kıbrıs'ın Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, şuranın, kültürel, tarihi ve doğal zenginlikleriyle iç ve dış turizmin odağındaki ülkelerden biri olan Kuzey Kıbrıs’ın uluslararası rekabet ortamında imaj ve marka değerini güçlendirmek adına gerçekleştirildiğini belirtti.

Şurada alınan kararlar, sonuç ve değerlendirme raporu ile birlikte kamuoyu ile paylaşılacak

Şurada alınan kararların hazırlanacak sonuç ve değerlendirme raporu ile birlikte kamuoyu ile paylaşılacak. Değerli katılımcılar fikir ve önerilerini paylaştılar ve bende bulunduğum  tanıtma komisyonunda komisyon başkanına ve  bilim kurulu üyelerine şu öneri ve açıklamalarda bulundum:

"Kuzey Kıbrıs'ın; Antakya, Mersin, Silifke Anamur, Gazipaşa, Alanya, Antalya, Kemer, Demre, Kaş Antalya hattında 20 yıl içersinde Doğu Akdeniz turizminin takriben yıllık 40 milyon pax sayısına ulaşabilecek yeni üçgeninde stratejik önemi her açıdan artmaktadır.

Akıllı müşterek stratejilere, verimli yüksek sinerjiye,  doğa ve canlı dostu kalıcı şefkatli ve saydam ve sahici ürünlere ihtiyaç vardır.

Medeniyetler beşiğinde medeni anlayış/bakış/tutum ile çoktandır hakkımız olan "Varlıklı olanların tarafı" da yerimizi almamız ivedidir.

Konu bana göre Doğu Akdeniz Kalkınma Planının en gerçekci boyutunu içeriyor

Önce Kuzey Kıbrıs'a yeni bir slogan

Önerim, iddalı ancak sahici:

NOTHING COMPARES TO NORTH CYPRUS

Kuzey Kıbrıs için Antalya

Kuzey Kıbrıs için Çukurova

Mevcut Antalya ve yeni açılacak Çukurova Havalimanlar'nda ķüçük terminal yaratılarak, aynı "Miami'de karayip bağlantıları gibi" saat başı küçük gövde çevre dostu 70- 90 kişilik Embraer uçaklar ile saatbaşı dolmuş uçak.

Terzi işi (tailored) müşteri profiline tam oturan tatil ve seyahat model ve dizaynlarının sahici, etik ve sürdürebilir yaklaşımlar ile gerçek bir ürün yelpazesine dönüşmesi.

Iddia ve tahmin yerine gerçekçi piyasa/müşteri profili analizleri ve kalıcı ortaüst segment kararlılığı anlayışı içersinde tanıtım pazarlama içerik merkezi ve ürün geliştirme merkezi takibi ile,

Nisan- Mayıs

Sanat meraklısı gezginlere

Best Time

Best Location

Best feeling

Haziran-Temmuz-Ağustos

XXL Ailelere (Çok çocuklu)

Aile porsiyonu mutluluk

Eylül-Ekim

Varlıklı Avrupalı çiftlere

Deniz kum güneş, arınma, wellness, spor, golf, gurmet.

Flirt with Sun

Be fit, be georgeous!

Kasım-Aralık-Ocak-Şubat

Avrupalı aktif emeklilere, (The most agefiendly island of the world) adı altında Lifeplus programların hazırlanması ve Avrupada kurumsal davet çağrısı yapılması.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.