Kuşadası'nın yeni otelinde kapasite artırımı kararı

İzmir Kuşadası Turizm Geliştirme Kooperatifi, Kuşadası’nda yapımı devam eden otel yatırımı Doc’s Nuova Rezidans projesi ile ilgili oda kapasitesi artırımı için düğmeye bastı. Denize sıfır konumda inşaatı süren projede yer alan 240 adet 150 metrekarelik rezidans konaklama tipi odaların 3 odaya bölünerek 720 odaya çıkarılması ve 22 oda ilavesi ile toplam 742 odalık kapasite artışına gidilmesi kararlaştırıldı.

22/02/2024 12:35
Kuşadası'nın yeni otelinde kapasite artırımı kararı

İzmir Kuşadası Turizm Geliştirme Kooperatifi, Kuşadası’nda yapımı devam eden otel yatırımı Doc’s Nuova Rezidans projesi ile ilgili oda kapasitesi artırımı için düğmeye bastı. Aydın Hedef Gazetesi'nde yer alan habere göre, İzmir Kuşadası Turizm Geliştirme Kooperatifi, Kuşadası Hacıfeyzullah Mahallesi’nde denize sıfır konumda inşaatı süren 240 adet 150 metrekarelik rezidans konaklama tipi odaların 3 odaya bölünerek 720 odaya ve 22 oda ilavesi ile toplam 742 odalık kapasite artışı için çalışma başlattı.

2026'DA FAALİYETE GEÇECEK

Toplamda 96 Milyon Liralık proje hayata geçtiğinde otel işletmesi dahilinde; hamam, sauna, dinlenme alanı, restoran, spor alanları, kapalı havuz, açık havuzlar ve dükkanlar şeklinde hizmet verecek. Yatırımla ilgili kapasite artışına ilişkin Aydın Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü tarafından halihazırda Çevre Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başlatılırken projenin ÇED olumlu kararı almasının ardından 2026 yılının ikinci çeyreğinde tamamlanması öngörülüyor.

MALİYETİ 450 MİLYON LİRAYI BULACAK

Kuşadası’nda yerli ve yabancı misafirlere konaklama, dinlenme, yeme içme, spor vb. olarak hizmet verilmesinin amaçlandığı otel içerisinde 3 adet açık 1 adet kapalı havuz da yer alacak. Turizm sezonunda günde ortalama bin 484 kişinin de konaklayabileceği otel yatırımı kapsamında kapasite artışı için 96 Milyon Lira maliyet hesaplanırken, projenin toplam bedeli yaklaşık 450 Milyon Lira'yı bulacak. İşletme aşamasında 140 kişinin istihdam edileceği proje hayata geçtiğinde ilçe ekonomisine de katkı sağlayacak.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.