Küresel turizmin ilk çeyrek raporu açıklandı

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (BDTÖ), küresel turizmin 2019'un ilk çeyreğine ilişkin performansını açıkladı.

23/05/2019 11:44
Küresel turizmin ilk çeyrek raporu açıklandı

BMDTÖ tarafından açıklanan verilere göre, 2019 yılının ilk çeyreğinde küresel turizm bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 4 oranında büyüdü.

Geçtiğimiz 2 yılın ilk çeyreğine kıyasla (2018 ilk çeyrek yüzde 6 civarı TG) bu çeyrekte daha düşük bir büyüme kaydedildiği belirtilen BDTÖ Dünya Turizm Barometresi Raporu'nda, en yüksek büyüme oranlarına ise, yüzde 8 ile Ortadoğu ve yüzde 6 ile Asya-Pasifik’te ulaşıldığı ifade edildi. Aynı raporda, Amerika’daki büyüme oranının ise, yüzde 3 olduğu belirtildi.

SON 2 YILA GÖRE BÜYÜME GERİLEDİ

BMDTÖ Genel Sekreteri Zurab Pololikashvili, pozitif ekonomi, artan hava yolu ulaşımı kapasitesi ve vizelerin kolaylaşmasıyla büyümeye devam ettiğini söyledi. İlk çeyrekteki büyüme verilerinin geçtiğimiz iki yıldaki yüksek oranlı büyümelerine nazaran bir miktar azaldığına dikkat çeken Pololikashvili, ancak sektördeki büyümenin hala küresel ekonomik büyümenin üstünde olduğuna vurgu yaptı.

EN ÇOK BÜYÜYEN BÖLGELER

Avrupa’daki yüzde 4’lük büyümenin Güney, Orta ve Doğu Avrupa’daki ortalama yüzde 5’lik büyümeyle sağlandığını belirtilen BMDTÖ açıklamasında, Afrika’daki toparlanmaya en büyük katkıyı yüzde 11 büyümeyle Kuzey Afrika’nın yaptığı notu düşüldü.

Amerika’daki yüzde 3’lük büyümede Karayip Adaları'ndaki yüzde 17’lik ziyaretçi artışına dikkat çekilirken, Asya-Pasifik’teki yüzde 6’lık büyümenin dinamosunun ise, yüzde 9 büyümeye imza atan Kuzey Doğu Asya olduğu ifade edildi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.