Küresel seyahat iştahı devam ediyor... Antalya popülerliğini koruyor

Sezonluk Seyahat Endeksi sonuçları, enflasyona rağmen turistlerin seyahat etmeye ve seyahatlerinde para harcamaya devam edeceklerini ortaya koydu. Antalya ise, uluslararası arenada popüler destinasyon olma özelliğini korumaya devam ediyor.  

16/05/2023 12:42
Küresel seyahat iştahı devam ediyor... Antalya popülerliğini koruyor

Tripadvisor, önümüzdeki üç ay boyunca küresel seyahat modellerine ve talebine ilişkin bir görünüm sağlayan “Sezonluk Seyahat Endeksi”ni yayınladı. Ülkelere özgü Tripadvisor talep verileri ve en son gezgin duyarlılığı anketinden elde edilen içgörülerin yanı sıra önümüzdeki sezon için en iyi çıkarımları içeren endeks sonuçlarına göre, seyahatler her şeye rağmen devam edecek.

Sezonluk Seyahat Endeksi içerisinde turistler arasında gerçekleştirilen “En İyi Destinasyonlar” anketinde ise Türkiye’nin turizm başkenti Antalya, Genel ve Uluslararası kategorilerinde 7. Sırada yer aldı.

Endekste öne çıkan maddeler şu şekilde:

1. TURİSTLERİN ÇOĞU YAZ GEZİLERİ PLANLIYOR

Turistlerin yüzde 84’ü Haziran ayı için tatillerini planlarken yüzde 97’lik kesim ise Ağustos ayını bekleyecek.

2. ÇOĞU KİŞİ GEÇEN YILA GÖRE DAHA FAZLA HARCAMA YAPACAK

Turistlerin yüzde 68’i önümüzdeki birkaç ay içinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla seyahat için daha fazla harcama yapacakken, yüzde 26’sı aynı miktarda harcama yapacak. Turistlerin sadece yüzde 6’sı daha az harcama yapmayı planlıyor.

3. ENFLASYON, PLANLARI ETKİLEMEYE DEVAM EDİYOR

Ankete katılan her iki turistten biri, makroekonomik faktörlerin önümüzdeki üç ay içinde seyahat etme biçimlerini değiştireceğini söyledi. Turistlerin yüzde 62’si bunun nedeni olarak enflasyon nedeniyle artan yaşam masraflarını gösteriyor. Turistlerin yüzde 43’ü daha kısa sürelerle seyahat ederken, yüzde 39’u daha az seyahat edecek.

4. ŞEHİR TATİLLERİ POPÜLERLİĞİNİ KORUYOR

Sahil destinasyonları genellikle yaz tatili için öne çıkan destinasyon kategorileri arasında yer alsa da dünyanın büyük şehirleri, Haziran ve Ağustos ayları arasında seyahat talebine hakim olmaya devam edecek. Bangkok, Hong Kong ve Seul, önümüzdeki üç ay içinde en çok seyahat edilen uluslararası destinasyonlar arasında yer alıyor. Veriler Londra'nın en çok rağbet gören destinasyon olacağını, Singapur'un ikinci ve Paris'in listede üçüncü sırada yer alacağını gösteriyor.

5. GENÇ TURİSTLER BU SEZONU KEŞFETMEYE HEVESLİ

Y kuşağı, diğer yaş gruplarına kıyasla önümüzdeki sezon daha fazla seyahat edecek. Bununla birlikte, Z ve Y kuşağı, daha yaşlı gruplara kıyasla makroekonomik faktörler nedeniyle yaklaşan seyahat planlarını değiştirmeye daha eğilimli bir görünüm sergiliyor.

6. YENİ DENEYİMLER

Deneyimsel seyahat unsurlarına yönelik bir eğilim git gide belirginleşiyor. Özellikle Z ve Y kuşağı turistleri daha büyük yaş gruplarına göre farklı deneyim ve etkinlikler için önceden rezervasyon yapıyorlar.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.