Kurban Bayramı’nda Türk tatilcinin gözdesi

Kızıldeniz, Kurban Bayramı’nda Türk tatilcilerin gözdesi oldu. Biyolojik zenginliğiyle dalış tutkunlarını cezbeden bölgeye giden Türk sayısı 8 bini aşıyor.

31/12/2019 23:40
Kurban Bayramı’nda Türk tatilcinin gözdesi

Uzun bayram tatilinde Türk seyahatseverler Kızıldeniz’i tercih etti. Milliyet'te yer alan habere göre, VIP Scuba Turizm yetkilisi Serhat Sadıkoğlu, “Kızıldeniz’deki tekne konaklamalı dalış turizminde patlama yaşıyoruz. Yılda yaklaşık 2 bin Türk tekneyle tüm Kızıldeniz’i geziyor” dedi. 2001’de Mısır Hurgada’ya ilk uçak seferlerinin koyulmasını sağlayan Tur Andiamo’nun sahibi Cem Polatoğlu ise “THY’nin tarifeli seferlerini Kızıldeniz çevresine artırmasıyla turizm ivme kazandı” dedi. Yılda yaklaşık 8 bin Türk dalgıcın Kızıldeniz’in derinliklerinde dalmaya gittiği tahmin ediliyor.

Afrika kıtası ile Arap Yarımadası arasında kalan ve Hint Okyanusu’na bağlı Kızıldeniz uzun yıllardır Türk tatilcilerinin de gözdesi. 2 bin kilometre uzunluğu ve yıl boyu değişmeyen tropik su sıcaklığı ile dikkat çeken Kızıldeniz’in 11 ülkeye sınırı bulunurken en popüler uçuş noktası Mısır’daki Sharm El Şeyh ve Hurgada.

Neden Kızıldeniz? 

Beş yıldızlı otellerde ultra her şey dahil 7 gece konaklamalı otel ücreti 2.200 ile 4500 lira arasında değişiyor. Tekne konaklamalı 7 gecelik turlar ise 1250 euro civarında fiyatlara sahip.

Kızıldeniz’in Türkiye’ye coğrafi yakınlığı kadar, 2 saatlik zahmetsiz uçuş da Türk dalgıçları kendine çekiyor. Yüzölçümü 438 bin kilometrekare olan Kızıldeniz, Babel-Mendep Boğazı’ndan Süveyş Körfezi’nin kuzey ucuna kadar olan 2 bin 250 kilometre uzunluğunda. 1200 türde canlı barınıyor. 600’ü Kızıldeniz’e özgü bu canlılar kırmızı mercanlardan köpekbalığına kadar uzanıyor.

Tekne safari fırsatı

VIP Scuba Turizm yetkilisi Serhat Sadıkoğlu, “Yılda ortalama 1500-2000 kişi Kızıldeniz’de tekne konaklamalı tura çıkıyor. Kurban Bayramı’nda 3 tekneyi doldurduk. Ege ya da Akdeniz’i tekneyle gezer gibi Kızıldeniz’i dolaşıyoruz” diye konuştu. 

Vize için kolaylık

“Döviz kurlarındaki yükseliş bizi etkiliyor ve ama indirim yaparak etkisini azaltıyoruz” diyen Sadıkoğlu, “Mısır Büyükelçiliği ile görüşmelerimiz sürüyor, güvenlik soruşturmasındaki sürenin azaltılması için çabalıyoruz” dedi.

Direkt seferler ilgiyi artırdı... 

Tur Andiamo’nun sahibi Cem Polatoğlu, “Hem dalgıç, hem turizmci olmanın avantajıyla Kızıldeniz için çabalıyorum. Hurgada ve Sharm El Şeyh çok önemli iki nokta. Her yıl binlerce Türk dalıcının Kızıldeniz’i tercih etmesi tesadüf değil. Eşsiz güzellikler kadar THY’nin direkt seferler koyması Kızıldeniz turizminin gelişmesini sağladı. Bu bayramda da diğer tur şirketleri gibi biz de Kızıldeniz’in farklı yerlerine yüzlerce Türk götürdük” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.